Dit recept voor tomatensoep met tosti is een simpel, maar hartstikke leuk gerecht en perfect voor de lunch. De tomatensoep met verse tomaten maak je snel zelf en heeft een rijke smaak. De tosti’s bak je ondertussen bruin. Dit is een perfecte lunch of lichte avondmaaltijd.
Valentijnssoep met Cheesy Tosti’s
Ook voor Valentijnsdag is een romantische lunch natuurlijk een superleuk idee. En het hoeft helemaal niet zo'n moeilijk gerecht te worden. Deze tomatensoep met hartjes tosti's zijn natuurlijk helemaal leuk.
De tomatensoep maak je heel eenvoudig zelf. De tosti's natuurlijk ook!
Dit recept wil je maken omdat het een tomatensoep met verse tomatensoep is die je snel maakt. Hij heeft lekker veel smaak. En ook de tosti’s vallen onder de noemer makkelijke en snelle maaltijd. Een gerecht dat budgetvriendelijk is. En dat de kinderen ook graag lusten.
Top Tip
Heb je geen verse tomaten? Gebruik dan 400 ml Passata of 400 gram tomaten uit blik.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Tomatensoep
- 500 gram Roma tomaten
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel suiker
- 1 takje verse tijm
- zout en peper naar smaak
- 2 takjes peterselie
Tosti's
- 4 sneeën wit brood
- 2 eetlepels roomboter
- 2 plakken belegen kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tomatensoep
- Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.500 gram Roma tomaten
- Fruit het uitje op laag vuur in ongeveer 5 minuten.1 sjalotje
- Voeg dan de knoflook toe en fruit nog ongeveer 30 seconden mee.1 teentje knoflook
- Doe de tomaten erbij en bak ongeveer 1 minuut.
- Schenk de bouillon bij de tomaten en voeg ook de suiker toe. Leg het takje tijm in de soep en breng zachtjes aan de kook.1 liter groentebouillon, 1 theelepel suiker, 1 takje verse tijm
- Sudder de soep ongeveer 30 minuten.
- Pureer de tomaten en breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Hak wat peterselie fijn en strooi dat op de tomatensoep wanneer je hem uit serveert.2 takjes peterselie
Tosti
- Besmeer het brood met boter.4 sneeën wit brood, 2 eetlepels roomboter
- Leg een plakje kaas op een boterham en leg een tweede boterham erop (met de boterzijde naar beneden).2 plakken belegen kaas
- Leg onder het tostiapparaat totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de tosti's met de soep.
Opmerkingen:
De tosti’s kun je niet bewaren, maar een restje soep kun zeker wel.
Voor het bewaren koel je snel terug naar kamertemperatuur.
- Koelkast: Bewaar de tomatensoep, luchtdicht verpakt tot maximaal 2 dagen.
- Diepvries: Vries de tomatensoep in een diepvriesdoos. Het blijft tot maximaal 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast
- Opwarmen: Verwarm de soep op gemiddeld vuur tot hij goed heet is.
Geef een reactie