Halloween cake spookjes met een knapperige glazuur. De ogen zijn gemaakt met een chocolade stift. Het recept is zo eenvoudig dat het leuk is om samen met de kinderen te maken.
Soms bak ik alleen, maar vaak bak ik terwijl de kinderen thuis zijn. En die willen dan supergraag meehelpen. Deze spookjes bakte ik dan ook samen met de jongste twee en ook het glazuur en het gezichtje maakte ze zelf (ze aten ze trouwens ook helemaal zelf op :-)).
Ik vind dat altijd supergezellig die twee kwebbelkonten die me aan het meehelpen zijn en mij proberen uit te leggen hoe je toch echt moet koken (want als je zeven bent, kan je dat natuurlijk veel beter).
Het allerleukste vind ik het moment van decoreren. De tongen gaan naar buiten en de gezichten zijn supergespannen. Het is natuurlijk ook een heel secuur werkje. En wat trots zijn ze als het gelukt is. Even aan papa laten zien en natuurlijk mag er nog een foto van gemaakt worden. Maar wel snel dan he, want ze hebben alweer lekkere trek. Heerlijk toch?
Omdat...
- je luchtige cakejes wilt, gebruik je de ingrediënten op kamertemperatuur.
- je geen klontjes in je glazuur wilt, mix je hem voldoende lang. Hij moet even de tijd krijgen om al het vocht goed op te nemen.
- je de cakejes goed laat afkoelen, krijg je een mooie glazuur laag. Anders loopt het eraf.
- het bijna Halloween is, zijn er allerlei leuke bakvormen te verkrijgen. Ik heb hier de bakvorm met spookjes gebruikt, maar er zijn ook pompoenen en doodshoofden te krijgen.
Recept Halloween cake spookjes
Heb je deze Halloween cake spookjes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHalloween cake spookjes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- Handmixer
- cakevorm spook
Ingrediënten
cakejes
125 gram roomboter
125 gram suiker
2 eieren maat M
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels melk
glazuur
125 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vanille extract
gezicht
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cakejes
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Mix in een kom de boter met de suiker tot hij romig is.
- Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen tot ze zijn opgenomen.
- Schenk ook het vanille-extract erbij.
- Zet de mixer laag en schep de bloem bij het beslag.
- Schenk ook de melk erbij. Wanneer alles is opgenomen zet je de mixer meteen uit.
- Schep het deeg in de bakvorm en bak in 20-25 gaar.
- Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur op een rooster.
Glazuur
- Doe de poedersuiker, het citroensap en het vanille-extract in een kom en begin met mixen. Zet de mixer eerst laag en, wanneer het stuifgevaar voorbij is, zet je hem langzaam hoger. Zorg dat je minimaal 5 minuten goed mengt.
- Smeer het glazuur op de cakejes.
- Herhaal dit na een minuut of 5 wanneer de glazuurlaag nog niet dik genoeg is.
- Laat het glazuur een uur drogen.
Gezicht
- Met de chocolade schrijfstift breng je het gezicht op de cakejes aan.
Geef een reactie