Maak je Halloween extra leuk met deze cakespookjes: een angstaanjagend lekker recept met een knapperige, zoete glazuur. De ogen zijn gemaakt met een chocolade stift. Het recept is zo eenvoudig dat het leuk is om samen met de kinderen te maken.
En het is perfect voor een griezelig verjaardagsfeestje of als traktatie voor de kleintjes. Ontdek hoe je deze cakejes snel en makkelijk maakt.
Bakken met Kids
Soms bak ik alleen, maar vaak bak ik terwijl de kinderen thuis zijn. En die willen dan supergraag meehelpen. Deze spookjes bakte ik dan ook samen met de jongste twee en ook het glazuur en het gezichtje maakte ze zelf (ze aten ze trouwens ook helemaal zelf op :-)).
Ik vind dat altijd heel gezellig die twee kwebbelkonten die me aan het meehelpen zijn en mij proberen uit te leggen hoe je toch echt moet koken (want als je zeven bent, kun je dat natuurlijk veel beter).
Het allerleukste vind ik het moment van decoreren. De tongen gaan naar buiten en de gezichten zijn supergespannen. Het is natuurlijk ook een heel secuur werkje. En wat trots zijn ze als het gelukt is. Even aan papa laten zien en natuurlijk mag er nog een foto van gemaakt worden. Maar wel snel dan he, want ze hebben alweer lekkere trek. Heerlijk toch?
Griezelen in Stijl met Cakespookjes voor Halloween
En wat is er nu leuker om Halloween op te vrolijken met iets griezeligs lekker. Deze zoete cakespookjes zijn eenvoudig en met het glazuur extra lekker. Perfect voor een griezelig verjaardagsfeestje of als traktatie.
De cakejes bak je in een spook bakvorm. Die kun je krijgen bij bak en kookwinkels. Maar inmiddels heb ik ze ook al bij de supermarkt zien liggen. Vul met cake mix en bak ze. Laat afkoelen en maak glazuur (heel simpel recept). Maak een mooi gezicht en ze zijn klaar om te eten.
En of je nu een Halloween verjaardagspartijtje houdt, of een traktatie wilt maken, deze cakespookjes gaan zeker in de smaak vallen. En omdat ze niet te eng zijn, zullen ook de kleintjes hiervan genieten.
Wat heb je nodig voor Spooky Cakes?
Om deze Cakespookjes voor Halloween te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Boter: Gebruik roomboter, ongezouten.
- Suiker: Gewone kristalsuiker, om de cake te zoeten.
- Eieren: Zorgen voor een volle smaak van de cake en binden het beslag.
- Bloem: Gebruik tarwebloem voor het bakken van de cake.
- Melk: Om het beslag de juiste dikte te geven.
- Poedersuiker: Voor het maken van het glazuur. Poedersuiker heeft een witte kleur en dat is dan ook de kleur van het glazuur.
- Vanille extract: Voor een vleugje vanille. Maak zelf vanille-extract of koop het kant-en-klaar.
- Citroensap: Geeft een frisse smaak aan het glazuur.
- Chocolade schrijfstift: De donkere schrijfstift heeft een chocoladevulling. Hij is in de supermarkt of (online) kook en bakwinkels te koop. Voor gebruik verwarm je hem 5 minuten in een glas heet water, dan kun je beter decoreren.
Hoe maak je Spookkoekjes?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Mix in een kom de boter met de suiker tot hij romig is in drie minuten. Voeg de eieren een voor en toe, terwijl je blijft mixen tot ze opgenomen zijn en het vanille-extract.
- Zet de mixer laag en schep de bloem bij het beslag. Schenk ook de melk erbij. Wanneer alles is opgenomen zet je de mixer meteen uit. Schep het deeg in de bakvorm n bak in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat vijf minuten staan en haal uit de vorm. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Doe de poedersuiker, citroensap en vanille in de kom en mix. Zorg dat je vijf minuten mengt. Bestrijk de cakes met glazuur en herhaal dat nog een keer na vijf minuten. Laat de glazuur een uur drogen.
- Maak met de schrijfstift een gezicht op de cakejes.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Luchtige cakejes: gebruik je de ingrediënten op kamertemperatuur.
- Omdat het bijna Halloween is, zijn er allerlei leuke bakvormen te verkrijgen. Ik heb hier de bakvorm met spookjes gebruikt, maar er zijn ook pompoenen en doodshoofden te krijgen.
- Gebruik een beslag voor chocoladecake (zoals bij deze chocolade frambozencake) in plaats van vanille cake beslag.
- Of voeg chocolate chips toe aan het beslag voor een heerlijke chocolade verrassing.
- Spookpops: Steek een lollystokje in de onderkant van een cake spookjes voor spookypops.
- Weinig troep: Bekleedt een bakplaat met aluminium folie. Zet daar het rek op en leg de cakes daarop voordat je ze glazuurt. Zo heb je naderhand weinig troep.
- Zonder klontjes: mix je hem voldoende lang. Hij moet even de tijd krijgen om al het vocht goed op te nemen.
- Laat de cakejes goed afkoelen, dan krijg je een mooie glazuur laag. Anders loopt het eraf.
- Kleur het glazuur met wat voedselkleurstof voor gekleurde spookjes.
- Glazuur: Kun je ook vervangen door gesmolten witte chocolade.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Cakespookjes voor Halloween
Ingrediënten
Cakejes
- 125 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 2 eieren, maat M
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 gram bloem
- 2 eetlepels melk
Glazuur
- 125 gram poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
Gezicht decoratie
- Chocolade schrijfstift
Instructies
Cakejes
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
- Mix in een kom de boter met de suiker tot hij romig is.125 gram roomboter, 125 gram suiker
- Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen tot ze zijn opgenomen.2 eieren
- Schenk ook het vanille-extract erbij.1 theelepel vanille-extract
- Zet de mixer laag en schep de bloem bij het beslag.125 gram bloem
- Schenk ook de melk erbij. Wanneer alles is opgenomen zet je de mixer meteen uit.2 eetlepels melk
- Schep het deeg in de bakvorm en bak in 20-25 minuten gaar.
- Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur op een rooster.
Glazuur
- Doe de poedersuiker, het citroensap en het vanille-extract in een kom en begin met mixen. Zet de mixer eerst laag en, wanneer het stuifgevaar voorbij is, zet je hem langzaam hoger. Zorg dat je vijf minuten goed mengt.125 gram poedersuiker, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel vanille-extract
- Smeer het glazuur op de cakejes.
- Herhaal dit na een minuut of 5 wanneer de eerste glazuurlaag nog niet dik genoeg is.
- Laat het glazuur een uur drogen aan de lucht.
Gezicht
- Met de chocolade schrijfstift breng je het gezicht op de cakejes aan.Chocolade schrijfstift
Opmerkingen:
- Luchtige cakejes: gebruik je de ingrediënten op kamertemperatuur.
- Omdat het bijna Halloween is, zijn er allerlei leuke bakvormen te verkrijgen. Ik heb hier de bakvorm met spookjes gebruikt, maar er zijn ook pompoenen en doodshoofden te krijgen.
- Gebruik een beslag voor chocoladecake (zoals bij deze chocolade frambozencake) in plaats van vanille cake beslag.
- Of voeg chocolate chips toe aan het beslag voor een heerlijke chocolade verrassing.
- Spookpops: Steek een lollystokje in de onderkant van een cake spookjes.
- Weinig troep: Bekleedt een bakplaat met aluminium folie. Zet daar het rek op en leg de cakes daarop voordat je ze glazuurt. Zo heb je naderhand weinig troep.
- Zonder klontjes: mix je hem voldoende lang. Hij moet even de tijd krijgen om al het vocht goed op te nemen.
- Laat de cakejes goed afkoelen, dan krijg je een mooie glazuur laag. Anders loopt het eraf.
- Kleur het glazuur met wat voedselkleurstof voor gekleurde spookjes.
- Glazuur: Kun je ook vervangen door gesmolten witte chocolade.
- Kamertemperatuur: Je kunt ze in een afgesloten doos 1 dag bewaren. Maar eigenlijk zijn deze luchtige cakejes het lekkerst op de dag zelf.
- Koelkast: Het beslag is tot twee dagen houdbaar in de koelkast.
- Invriezen (alleen zonder glazuur): Verpak elk cakeje in plasticfolie en vervolgens in een luchtdichte doos. Je kunt ze nu tot twee maanden bewaren in de diepvries.
Geef een reactie