Een klassieker: een makkelijk te maken Halloween pompoensoep. Een gladde soep, lekker en vol kruiden. Heerlijk dik, romig en vol met smaak, dit is het Pompoensoep recept dat je deze Halloween wil gaan maken! En elke kop soep geserveerd in een eigen pompoen voor nog meer sfeer.
Een echte herfst recept, lekker eten!

Comfort food: het Beste Pompoensoep recept.
Vandaag een heerlijk recept voor een Halloween pompoensoep. Vol met heerlijke kruiden. En pompoensoep is zo'n typisch herfstgerecht. De groente zelf heeft een weeïge en lichtzoete smaak, en met de juiste specerijen wordt het lekker en smaakvol.
Ik heb het vruchtvlees met een lepel uit de pompoen geschraapt en de buitenkant daarna met een stift een griezelig gezicht gegeven. Vervolgens heb ik de soep aan tafel in de pompoen geserveerd. Verrassend en heel erg leuk om de gezichten van alle eters te zien. En de soep was ook binnen no-time op.
Wat heb je nodig voor dit Halloween recept: Pompoensoep, lekker en kruidig.
Om deze Halloween pompoensoep te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Pompoen :Maak deze soep met die kleine oranje pompoenen. Ze hebben een zachte smaak en zijn goed uit te hollen. En de uitgeholde pompoen kun je vervolgens als soepkom weer serveren.
- Boter: Geeft een romige smaak aan deze soep.
- Knoflook en sjalot: De basis specerijen die een beetje pit geven.
- Koriander, komijnzaad, kerrie en gember: Specerijen die een oosterse en warme smaak geven.
- Groentebouillon: De groentebouillon geeft een diepe smaak aan de soep. Niet vergeten om deze toe te voegen!
Hoe maak je Eenvoudige Halloween Pompoensoep
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Hol de pompoen uit. Snij het kapje van de pompoen met een scherp mes. Haal de zaden eruit met een lepel. Snij vervolgens het vruchtvlees met een scherp mes uit de pompoen. En gebruik een lepel om het vruchtvlees aan de onderkant eruit te schrapen.
- Snij het vruchtvlees fijn. Om te zorgen dat de soep snel klaar is, snij je het pompoenvruchtvlees fijn.
- Smelt de boter in de pan en doe het sjalotje erbij. Bak 3 minuten op gemiddeld vuur. Schep dan de knoflook erbij en roerbak die 30 seconden mee. Voeg de koriander, komijn, kerrie en gember aan de pan toe. Roerbak 3 minuten. De kruiden krijgen door het bakken nog meer smaak.
- Doe de pompoen in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Pureer vervolgens met een staafmixer tot het een fijne soep zonder stukken is. Pak de uitgeholde pompoen en schep de soep erin. Serveer meteen.
Serveertip: Lekker met Enge broodvingers of Mummies om op te eten!
Hoe maak je soep dikker?
Wil je de soep niet te dun laten worden, voeg in het begin dan niet te veel bouillon toe. Maar zorg dat je wat extra bouillon bij de hand hebt, mocht je hem toch nog iets dunner willen maken.
Je kunt deze Halloween pompoensoep ook dikker maken door 2 eetlepels maizena te mengen met 100 ml bouillon. Wanneer dit goed gemengd is, schenk je het terug in de pan. De soep laat je vervolgens nog even sudderen op laag vuur, totdat hij voldoende ingedikt is.
Variaties en Tips
- Spicy: Voeg een beetje cayennepeper of chili flakes toe voor een pittige kick.
- Pureer voorzichtig: Gebruik de staafmixer voorzichtig op de soep om spatten en morsen te voorkomen.
- Toppings: Naast peterselie zijn bijvoorbeeld geroosterde pompoenpitten of een vleugje balsamicoazijn lekker en mooi om te gebruiken.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Halloween Pompoensoep
Ingrediënten
- 4 pompoenen, oranje
- 2 eetlepels boter, ongezouten
- 2 sjalotjes, fijngesnippert
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 liter groentebouillon, + evt wat extra om te verdunnen
- zout en peper, naar smaak
Instructies
Voorbereiding
- Snij het kapje van de pompoenen.4 pompoenen
- Schraap met een lepel de zaden eruit(tip: rooster de zaden voor een lekkere snack of als topping)
- Vervolgens schraap je het vruchtvlees uit de pompoenen en zet je dit klaar in een kommetje.
Pompoensoep
- Doe de boter in de pan en fruit het sjalotje ongeveer 3 minuten, schep de knoflook erbij en roerbak alles nog eens 30 seconden.2 eetlepels boter, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook
- Voeg de koriander, komijn, kerrie en gemberpoeder aan het uimengsel toe en bak alles drie minuten goed door.1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen komijn, 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel gemalen gember
- Voeg de pompoen stukjes aan de pan toe en schenk zoveel bouillon erbij dat alles net onder staat.1 liter groentebouillon
- Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag.
- Laat alles 20 minuten sudderen.
- Pureer met de staafmixer de soep en verdun eventueel met bouillon tot de gewenste dikte.
- Verwarm de soep tot hij bijna aan de kook is en breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Serveer in de uitgeholde pompoenen.
Opmerkingen
- Spicy: Voeg een beetje cayennepeper of chili flakes toe voor een pittige kick.
- Pureer voorzichtig: Gebruik de staafmixer voorzichtig op de soep om spatten en morsen te voorkomen.
- Toppings: Naast peterselie zijn bijvoorbeeld geroosterde pompoenpitten of een vleugje balsamicoazijn lekker en mooi om te gebruiken.
Serveer de soep met mummies om op te eten of enge broodvingers voor een leuk en lekker Halloween effect. 7. Bewaren
- Koelkast: Dek de soep af en bewaar tot twee dagen.
- Diepvries: Je kunt de soep ook invriezen in een luchtdicht afgesloten doos. In de diepvries blijft hij tot twee maanden houdbaar.
- Opwarmen: Warm de soep op een laag vuur in een pannetje terwijl je af en toe roert, tot hij heet is. Wordt hij te dik verdun dan met bouillon of water.
Geef een reactie