De sushi bowl het ideale alternatief voor sushi rollen, zo veel simpeler te maken. Gezond en lekker. En wil je dit recept zelf maken, kijk dan hier.
Sushi, je houdt er van of je vindt het vreselijk. Gezien mijn post van vandaag, snap je al in welke categorie ik zelf val.
Vroeger toen ik heel jong was, was het in ieder geval bij ons heel onbekend en leek het mij ongelofelijk vies. Rauwe vis in een rijstrolletje. Dat kon nooit wat zijn. Toen ik wat ouder werd en samen met mijn, inmiddels, man vaak uit eten ging, kwamen we ook in Japanse restaurants en werd ik zo dol op de bakplaat dat de sushi er een beetje bij inschoot.
Tot ik op enig moment mijn tanden zette in een sushi rol. Ik weet niet eens meer wanneer dat precies gebeurde, maar sindsdien ben ik verkocht. Echt je kan er mij 's nachts voor wakker maken. Ik heb zelfs ooit een cursus sushi rollen gevolgd. Maar, en dat is het enige, ik vind het nogal een gehannes om het zelf te maken. Op de een of andere manier lukt het (bijna) nooit om de perfecte wrap te maken. Dus voor mij is de sushi bowl echt een uitkomst. Toch de smaak, zonder het rollen.
Foodblogswap
Bij de foodblogswap van deze maand kreeg ik het blog van culi-sandra toegewezen en zij heeft diverse bowls op haar site staan. Naast allerlei andere heerlijke recepten, die mij ook allemaal erg lekker leken, maar toen ik stuitte op de bowls was ik spontaan verkocht. Het werd dus een sushi bowl.
En omdat ik het mezelf graag makkelijk maak, kies ik het liefst ingrediënten die goed te verkrijgen zijn: gerookte zalm in plaats van sushi tonijn. Ook de avocado heb ik niet gepureerd, want ziet er misschien mooi uit, maar voegt niets toe aan de smaak (en ik vind dit eigenlijk ook zo kleurig).
De sushi rijst maakte ik een avond tevoren en heb ik vervolgens gekoeld, zodat hij heerlijk koel was. Warm is het voor mij persoonlijk toch minder. De bowl zelf heb ik in een kleine vijf minuten vervolgens klaargemaakt (het fotograferen duurde bijna langer).
Wat ik zo heerlijk vond aan deze bowl is dat de zilte zachte zalm en de romige avocado goed combineert met de peperige radijs en de licht zoete sushi. Zo krijg je een ware smaak explosie in je mond en dat bijna elke hap.
En nu ik dit schrijf heb ik bijna zin om weer zo'n heerlijke bowl in elkaar te zetten. Misschien een idee voor de lunch van morgen?
It's a good taste!
Sushi bowl met gerookte
zalm
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSushi bowl met gerookte zalm
Ingrediënten
- 250 gram sushi rijst
- 1 theelepel rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels soja saus (Japans)
- ½ avocado
- 3 radijsjes
- 100 gram gerookte zalm blokjes
- garnering: norivellen (en zwart sesamzaad)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Kook de sushi rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat vervolgens 10 minuten met de deksel erop staan.
- Voeg de rijstazijn, suiker en sojasaus toe en roer alles goed door.
- Zet in de koeling en laat afkoelen.
- Schil de avocado en snij in blokjes.
- Was de radijsjes en snij in flinterdunne plakjes.
- Verdeel de rijst over de kommen en doe hetzelfde voor de avocado, radijs en gerookte zalm.
- Garneer het geheel met nori vellen (in stukjes) of zwarte sesamzaadjes.
Geef een reactie