Dit makkelijke Poké bowl recept met gerookte zalm en avocado is dé perfecte manier om jezelf te trakteren op een gezonde en lekkere maaltijd, die je makkelijk maakt.
En dit recept is zo bijzonder omdat het de romige smaak van de avocado, het pitje van de radijs, de hartige gerookte zalm combineert op een bedje van sushi rijst. Perfect voor lunch en lichte avondmaaltijd waar je iets lekkers op tafel wilt zetten met weinig moeite!
Heerlijke Sushi Bowl met Avocado, Radijs en Zalmblokjes
De sushi bowl is het ideale alternatief voor sushi rollen. Zo makkelijk, gezond en lekker. Want dit recept is supereenvoudig en snel te maken, dus een ideaal recept voor drukke dagen. Binnen 30 minuten heb je een kleurrijke en fotowaardige poké Bowl op tafel staan. En het allerbeste? Je kunt het helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Wat extra groenten, meer sojasaus of een extra pitje met wat chilisaus.
Dus als je op zoek bent naar een lichte, vullende maaltijd die lekker smaakt en er ook nog eens heerlijk uitziet, dan is dit poké bowl recept met gerookte zalm en avocado precies wat je nodig hebt.
Een lekker alternatief van de Poké bowl met crispy kip en de Kentucky sushi roll (die allebei ook erg lekker zijn!)
Foodblogswap
Bij de foodblogswap van deze maand kreeg ik het blog van culi-sandra toegewezen en zij heeft diverse bowls op haar site staan. Naast allerlei andere heerlijke recepten, die mij ook allemaal erg lekker leken, maar toen ik stuitte op de bowls was ik spontaan verkocht. Het werd dus een sushi bowl.
Top Tip
Maak de sushi rijst een dag van tevoren en bewaar in de koelkast. Zo is hij goed afgekoeld en staat de poké bowl binnen vijf minuten op tafel.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Makkelijk Poké Bowl Recept met Gerookte Zalm en Avocado
Ingrediënten
- 250 gram sushi rijst
- 1 theelepel rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels Japanse sojasaus
- ½ avocado, in blokjes
- 3 radijsjes, gewassen, in plakjes
- 100 gram gerookte zalm blokjes, of gerookte zalm in blokjes gesneden
- 1 nori vel, in blokjes
- 1 theelepel zwart sesamzaad
Instructies
- Kook de sushi rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat vervolgens 10 minuten met de deksel erop staan.250 gram sushi rijst
- Voeg de rijstazijn, suiker en sojasaus toe aan de sushirijst en roer alles goed door.1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel suiker, 2 theelepels Japanse sojasaus
- Verdeel de rijst over de kommen en doe hetzelfde voor de avocado, radijs en gerookte zalm.½ avocado, 3 radijsjes, 100 gram gerookte zalm blokjes
- Garneer het geheel met nori vellen (in stukjes) of zwarte sesamzaadjes.1 nori vel, 1 theelepel zwart sesamzaad
Geef een reactie