Dit recept voor Japanse gepocheerde zalm in miso is heerlijk van smaak, supergezond en lekker slank. Een snel recept, wat ook heel eenvoudig te maken is. Waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?
Ik vind Japans eten heerlijk en als we uit eten gaan kun je me niet blijer maken dan gezellig eten in een Japans restaurant. Heerlijke smaken, kleine porties en geen pinda (voor mij toch wel en uitkomst ;-)) Ik kan er blijven eten.
Zo waren wij een paar weken geleden in Scheveningen waar we altijd naar Sui sha ya gaan. Dat vind ik echt een uitje en de koks die daar aan tafel je eten bereiden. Super.
En vandaag maakte ik gepocheerde zalm: zalm in miso met een heerlijke smaak. En doordat de zalm gepocheerd is een slank gerecht. Lekker tot de laatste hap.
Omdat...
- je moeilijk saké aan kunt komen kun je ook droge sherry gebruiken om toch een vergelijkbare smaak te krijgen.
- je de zalm met koud water aan de kook brengt wordt hij heerlijk mals.
- je de zalm terwijl hij kookt af en toe met het vocht besprenkelt, droogt hij niet uit.
- je geen paksoi hebt (of dat hij net iets te kort houdbaar was net zoals bij mij) kun je dit recept ook heerlijk combineren met rucola. Iets minder Japans maar erg lekker!
Recept: Japanse gepocheerde miso zalm
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
📖 Recipe
RECEPTKAART
Japanse gepocheerde zalm in miso
Ingrediënten
- 2 komkommers , in plakjes
- 2 theelepels zout
- 1000 ml water
- 4 eetlepels miso pasta
- 4 cm gember , vers, in plakjes gesneden
- 8 eetlepels sake
- 2 theelepel sesamolie
- 4 zalm filets
- 6 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels Japanse soja saus
- 300 gram Soba Noedels
- 400 gram paksoi, fijngesneden (of rucola)
- sesamzaadjes, zwart, geroosterd
Instructies
- Bestrooi de komkommers met zout.
- Breng een pan met water voor de noedels aan de kook.
- Schenk 1000 ml water in de pan en voeg de miso, gember, sake en sesamolie toe. Roer alles goed door.
- Leg de moten zalm in de pan en breng het water aan de kook op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en laat alles 15 minuten sudderen, waarbij je om de paar minuten wat pocheervocht over de vis sprenkelt.
- Knijp de komkommers uit, zodat het vocht verdwijnt.
- Meng een dressing van rijstazijn, suiker en soja saus. Wanneer de suiker is opgelost verdeel je de dressing over de komkommer.
- Kook de noedels in twee minuten gaar en spoel af met lauw water. Houd de noedels warm.
- Haal de zalm uit de pan en schep in een wok de paksoi met een soeplepel pocheervocht en roerbak in 1 minuut de paksoi gaar. Breng op smaak met gembersiroop.
- Verdeel de noedels over 4 borden en leg de zalm bovenop.
- Schep de paksoi en wat pocheervocht eromheen.
- Garneer met groene wasabi zaadjes.
- Serveer met de komkommer salade die je met zwarte sesamzaadjes versiert.
Geef een reactie