Een sushi bowl met krokante sriracha kip en heerlijke knapperige groenten, op smaak gebracht met soja saus. Met recht een gezonde lunch.
Omdat de sushi met krokante kip zo lekker was en ik inmiddels dol ben op sushi bowls, deze keer een heerlijke sushi bowl met krokante sriracha kip.
Het voordeel van de sushi bowl ten opzichte van de Kentucky sushi roll is dat het zo lekker gezond is omdat je een heerlijke lading groenten eraan toevoegt.
Niet alleen omdat dat gezonder is, maar ook omdat dat zo feestelijk kijkt. Zo is het echt geen geen enkel probleem meer om je lunch met groenten op te eten.
Kip kruiden met sriracha
Sriracha is een pittige smaak met chilies en knoflook. Omdat sriracha nogal pittig is, heb ik het gemengd met panko zodat de smaak iets minder uitbundig werd. Daardoor was het ook voor de kids een heerlijke lunch bowl met krokante kip.
Naast de kip en sushi rijst heb ik deze keer sojabonen, avocado, komkommer en hele dun gesneden bietjes toegevoegd. Een klein beetje soja saus om alles nog wat extra pit te geven en mijn bowl was klaar.
Wanneer je de sushi rijst al vooraf gemaakt hebt kost het in elkaar zetten hooguit een minuut of 10.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSushi bowl met sriracha kip
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Knapperige sriracha kip
1 kipfilet
4 eetlepels bloem
1 ei
100 ml zonnebloemolie
Sushi bowl met knapperige sriracha kip
250 gram sushi rijst gaar
½ avocado in kleine blokjes gesneden
½ komkommer in dunne plakjes gesneden
100 gram sojabonen
125 gram zeewiersalade
Garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Knapperige sriracha kip
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Zet 3 bakjes klaar.
- Vul het eerste bakje met bloem en het tweede met een losgeklopt ei.
- In het derde bakje meng je de panko met de sriracha kruiden.
- Haal elk stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het panko mengsel.
- Vul een koekenpan met de olie en bak de kipfilet daarin bruin en knapperig.
- Laat ze uitlekken op een keukenpapier.
Sushi bowl met knapperige sriracha kip
- Doe onderin de kommen de sushi rijst.
- Verdeel de avocado, komkommer, bietjes, sojabonen en zeewiersalade over de sushi rijst.
- Leg daar de knapperige sriracha kip bij.
- Tenslotte voeg je, wanneer je dat wilt, de soja saus en de salad sprinkles toe.
Geef een reactie