Een poké bowl met krokante kip en heerlijke knapperige groenten, op smaak gebracht met sojasaus. De kip is op smaak gebracht met Sriracha, waardoor hij licht pittig wordt.
De bowl is aangevuld met avocado, komkommer, edamame bonen en zeewiersalade. En al deze smaken passen zo goed bij elkaar. Met recht een gezonde en makkelijke lunch of lichte avondmaaltijd.
Sushi Bowl met Kip
Omdat de Kentucky sushi rol met krokante kip zo lekker was en ik inmiddels dol ben op poké bowls, deze keer een heerlijke sushi bowl met krokante Sriracha kip.
Het voordeel vergeleken met sushi is dat het zo lekker gezond is, omdat je een heerlijke lading groenten eraan toevoegt.
En het bevat niet alleen meer groenten, maar al die kleuren zien er ook feestelijk uit. Zo is het echt geen enkel probleem meer om je lunch met groenten op te eten.
Kipkruiden met Sriracha
Sriracha is een pittige smaak met chili's en knoflook. Omdat Sriracha nogal pittig is, heb ik het gemengd met panko zodat de smaak iets minder pittig was. Precies goed voor de kinderen.
Naast de kip en sushi rijst heb ik deze keer edamame bonen (sojabonen), avocado, komkommer en zeewier (een favoriet hier) toegevoegd. Een klein beetje sojasaus om alles nog wat extra smaak te geven en mijn bowl was klaar.
Wanneer je de sushi rijst al vooraf gemaakt hebt kost het in elkaar zetten hooguit een minuut of 10. Een makkelijke lunch of lichte avondmaaltijd die zo lekker is dat je hem vaak gaat maken!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Poké Bowl met Krokante Kip
Ingrediënten
Krokante kip
- 200 gram kipfilet
- 4 eetlepels bloem
- 1 ei, maat M
- 4 eetlepels panko
- 1 theelepel sriracha, (of meer naar smaak)
- 100 ml zonnebloemolie
Poké Bowl met Krokante Kip
- 250 gram sushi rijst, gaar en op smaak gebracht, afgekoeld
- ½ avocado, in kleine blokjes gesneden
- ½ komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 100 gram edamame bonen, sojabonen
- 125 gram zeewiersalade
- Krokante kip, bovenstaand recept
Garnering
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Instructies
Krokante kip
- Snij de kipfilet in reepjes. En zet 3 bakjes klaar.200 gram kipfilet
- Vul het eerste bakje met bloem en het tweede met een losgeklopt ei. In het derde bakje meng je de panko met de Sriracha.4 eetlepels bloem, 1 ei, 4 eetlepels panko, 1 theelepel sriracha
- Haal elk stukje kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het pankomengsel.
- Schenk olie in de koekenpan en verwarm tot hij heet is. Bak de kipfilet daarin bruin en knapperig. Laat de kipstukjes uitlekken op een keukenpapier.100 ml zonnebloemolie
Poké Bowl met Krokante Kip
- Doe onderin de kommen de sushi rijst. Verdeel de avocado, komkommer, bietjes, bonen en zeewiersalade over de sushi rijst. Leg daar de knapperige Sriracha kip bij.250 gram sushi rijst, ½ avocado, ½ komkommer, 100 gram edamame bonen, 125 gram zeewiersalade, Krokante kip
- Schenk de sojasaus erover en serveer.2 eetlepels Japanse sojasaus
Geef een reactie