Cheesecake een Amerikaans recept dat is over gewaaid naar Nederland. Lekker met Nederlandse stroopwafels. Deze stroopwafel cheesecake moet je een keer zelf maken!
Een heerlijke taart met een echt Nederlands product: stroopwafels. Gemaakt voor mijn verjaardag en een succes! Natuurlijk onthoud ik jullie het recept niet.
- Heb je geen keukenmachine met mes, dan kun je de koekkruimels in een plastic zak doen. Bindt deze dicht en sla met een deegroller de kruimels klein.
- Wanneer je oven onder- en bovenwarmte heeft, maak daar gebruik van! Dit zorgt ervoor dat de cheesecake ook van binnen gaart. Bij een heteluchtoven heb je de kans dat de buitenzijde klaar is, maar de binnenzijde te nat blijft.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Stroopwafel cheesecake
Cheesecake een Amerikaans recept dat is over gewaaid naar Nederland. Lekker met Nederlandse stroopwafels. Dat moet je een keer zelf maken!
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 260 gram bastogne koeken
- 300 gram stroopwafels, mini
- 4 eieren , maat L
- 100 gram boter , gesmolten
- 500 gram mascarpone
- 3 theelepel vanille-extract
- 250 gram ricotta
- 150 gram suiker
- 10 gram maizena
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Zet het rek op de onderste richel van de oven.
- Vet de springvorm in met een beetje boter.
- Knip het bakpapier net zo groot als de onderzijde van de springvorm.
- Leg het bakpapier in de springvorm.
- Maal de koffiekoeken fijn en meng deze met de gesmolten boter.
- Druk het koekjesmengsel aan op het bakpapier met de bolle kant van een lepel.
- Zet de bodem 15 minuten in de koeling.
- Mix in een kom de suiker en eieren tot een luchtig geheel.
- Voeg de ricotta, mascarpone, vanille en maïsmeel toe en mix tot het een egale massa is.
- Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en bak 40 minuten in de oven.
- Laat de cheesecake tot kamertemperatuur afkoelen en plaats hem daarna minimaal 3 uur in de koelkast.
- Maal de helft van het zakje stroopwafels grof en strooi ze over de bovenkant van de taart. Druk voor een mooi effect ook wat (delen van) stroopwafels in de cheesecake.
Opmerkingen
- Heb je geen keukenmachine met mes, dan kun je de koekkruimels in een plastic zak doen. Bindt deze dicht en sla met een deegroller de kruimels klein.
- Wanneer je oven onder- en bovenwarmte heeft, maak daar gebruik van! Dit zorgt ervoor dat de cheesecake ook van binnen gaart. Bij een heteluchtoven heb je de kans dat de buitenzijde klaar is, maar de binnenzijde te nat blijft.
Voedingswaarde
Calories: 551kcalCarbohydrates: 51gProtein: 10gFat: 34gSaturated Fat: 19gCholesterol: 125mgSodium: 355mgFiber: 1gSugar: 22gVitamin A: 963IUIron: 3mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie