Pompoen cheesecake is een superlekker toetje om je Thanksgiving diner af te sluiten en daarom kan het natuurlijk niet gemist worden in de Thanksgiving recept week. Romig, zoet en heel erg lekker, dat is in ieder geval zeker.
Een traditionele thanksgiving etentje sluit je af met een pompoen taart. En deze pompoen cheesecake is makkelijk te maken en door de swirl ziet het er heel mooi en lekker uit. Precies zoals je een lekker etentje wilt eindigen.
Omdat....
- misschien kun je pompoen puree aankomen, maar ik had het niet bij de hand. Daarom gebruikt ik ontdooide pompoenstukjes uit de diepvries die ik vervolgens heb gepureerd.
- Omdat je de pompoenpuree zonder klontjes (en dus zonder witte roomkaas puntjes) wilt, voor een mooier effect, gebruik je de roomkaas bij kamertemperatuur.
- je een cheesecake bakt zijn er een paar handige tips. Een cheesecake bakt makkelijk aan aan de buitenkant, omdat hij daar al gaar is, maar dat geldt dan nog niet voor de binnenkant. Dat kun je voorkomen door boven en onderwarmte te gebruiken. Daardoor bakt de taart geleidelijk en bakt hij niet als eerste aan de buitenzijde voordat de binnenkant goed gaar is. Mocht je geen oven en bovenwarmte kunnen gebruiken, dek de taart dan halverwege af met aluminiumfolie zodat je ook minder kans hebt op aanbakken.
Recept Pompoen cheesecake

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 50 gram roomboter, ongezouten
- 200 gram Bastogne koeken
- 400 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 70 gram suiker
- 1 ei, maat L
- 225 gram pompoen, puree of blokjes (zie tips)
- 75 gram donkerbruine basterdsuiker
- ½ theelepel speculaaskruiden
Optioneel
- 50 gram pecannoten
- 200 ml slagroom, geklopt
Instructies
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnede en leg een bakpapier op de bodem.
- Verwarm de oven voor op 150 °C of 130 °C
- Smelt de boter in een pannetje.50 gram roomboter
- Doe de koekjes in een blender en maal ze fijn.200 gram Bastogne koeken
- Giet de boter bij de koekjes en verdeel die over de bodem van de springvorm. Met de achterkant van een lepel duw je de koekjes tot je een gladde bodem hebt.
- Zet de bodem 15 minuten in de koelkast
- Meng de roomkaas met de suiker tot het luchtig is (ongeveer 2 minuten kloppen)400 gram roomkaas, 70 gram suiker
- Voeg het ei toe en meng totdat het ei goed is opgenomen.1 ei
- Pureer, indien je pompoen blokjes gebruikt en geen puree, de pompoen tot een puree.225 gram pompoen
- Haal ongeveer ⅔ deel van het roomkaasmengsel uit de kom en meng dat met de pompoenpuree, bruine suiker en speculaaskruiden (met de rest van het roomkaasmengsel doe je verder niets)75 gram donkerbruine basterdsuiker, ½ theelepel speculaaskruiden
- Meng totdat je een smeuïg mengsel hebt.
- Giet dat in de springvorm, op de koekjes bodem
- Met een lepel laat je het roomkaasmengsel zonder pompoen op de bovenkant vallen. Verspreidt die roomkaas druppels voor een mooi eindresultaat.
- Met een mes trek je lijnen tussen de verschillende druppels, je krijgt dan het typerende swirl patroon (en het leuke is elke taart is anders)
- Zet de cake in de oven en bak 70 - 80 minuten tot de cake gaar is.
- Laat het in een gesloten oven staan gedurende 2 uur en zet het dan een nacht in de koelkast.
Topping (Optioneel)
- Net voor het serveren strooi je wat gehakte pecannoten over de bovenkant en versier je de cheesecake met toefjes slagroom.50 gram pecannoten, 200 ml slagroom, geklopt







Geef een reactie