Pompoen cheesecake is een superlekker toetje om je Thanksgiving diner af te sluiten en daarom kan het natuurlijk niet gemist worden in de Thanksgiving recept week. Romig, zoet en heel erg lekker, dat is in ieder geval zeker.
Een traditionele thanksgiving etentje sluit je af met een pompoen taart. En deze pompoen cheesecake is makkelijk te maken en door de swirl ziet het er heel mooi en lekker uit. Precies zoals je een lekker etentje wilt eindigen.
Omdat....
- misschien kun je pompoen puree aankomen, maar ik had het niet bij de hand. Daarom gebruikt ik ontdooide pompoenstukjes uit de diepvries die ik vervolgens heb gepureerd.
- Omdat je de pompoenpuree zonder klontjes (en dus zonder witte roomkaas puntjes) wilt, voor een mooier effect, gebruik je de roomkaas bij kamertemperatuur.
- je een cheesecake bakt zijn er een paar handige tips. Een cheesecake bakt makkelijk aan aan de buitenkant, omdat hij daar al gaar is, maar dat geldt dan nog niet voor de binnenkant. Dat kun je voorkomen door boven en onderwarmte te gebruiken. Daardoor bakt de taart geleidelijk en bakt hij niet als eerste aan de buitenzijde voordat de binnenkant goed gaar is. Mocht je geen oven en bovenwarmte kunnen gebruiken, dek de taart dan halverwege af met aluminiumfolie zodat je ook minder kans hebt op aanbakken.
Recept Pompoen cheesecake

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pompoen cheesecake
Apparatuur
- springvorm 23 cm doorsnede
- bakpapier
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- Keukenmachine met mes
- Handmixer
Ingrediënten
- 200 gram koffie koekjes
- 50 gram boter , ongezouten
- 400 gram roomkaas , kamertemperatuur
- 70 gram suiker
- 1 ei , maat L
- 225 gram pompoen, puree of blokjes (zie tips
- 75 gram bruine suiker
- ½ theelepel koekkruiden
Optioneel
- 1 handjevol pecannoten
- slagroom
Instructies
- Bak een springvorm van 23 cm doorsnede en leg een bakpapier op de bodem
- Verwarm de oven (onder en bovenwarmte, zie tips) voor op 150 graden Celsius. Heb je een hete lucht oven en ga je die gebruiken verwarm dan voor naar 130 graden Celsius
- Smelt de boter in een pannetje
- Doe de koekjes in een blender en maal ze fijn.
- Giet de boter bij de koekjes en verdeel die over de bodem van de springvorm. Met de achterkant van een lepel duw je de koekjes tot je een gladde bodem hebt.
- Zet de bodem 15 minuten in de koelkast
- Meng de roomkaas met de suiker tot het luchtig is (ongeveer 2 minuten kloppen)
- Voeg het ei toe en meng totdat het ei goed is opgenomen.
- Pureer, indien je pompoen blokjes gebruikt en geen puree, de pompoen tot een puree.
- Haal ongeveer ⅔ deel van het roomkaasmengsel uit de kom en meng dat met de pompoenpuree, bruine suiker en koekkruiden (met de rest van het roomkaasmengsel doe je verder niets)
- Meng totdat je een smeuïg mengsel hebt.
- Giet dat in de springvorm, op de koekjes bodem
- Met een lepel laat je het roomkaasmengsel zonder pompoen op de bovenkant vallen. Verspreidt die roomkaas druppels voor een mooi eindresultaat.
- Met een mes trek je lijnen tussen de verschillende druppels, je krijgt dan het typerende swirl patroon (en het leuke is elke taart is anders)
- Zet de cake in de oven en bak 70 - 80 minuten tot de cake gaar is.
- Laat het in een gesloten oven staan gedurende 2 uur en zet het dan een nacht in de koelkast.
Optioneel
- Net voor het serveren strooi je wat gehakte pecannoten over de bovenkant en versier je de cheesecake met slagroom
Geef een reactie