Slowcooker Stoofvlees met pruimen is comfort food met een herfst tintje. De Mediterrane smaken van de saus, een goed stuk rundvlees en gedroogde pruimen maken dit gerecht tot het ultieme comfort food recept. Dit makkelijke recept ga je echt lekker vinden!

Waarom in de Slowcooker?
Wanneer het buiten kil en koud wordt, dan is er niets lekkerder dan een heerlijke stoofschotel op het vuur. De heerlijke geuren die uit de keuken komen en dan ’s avonds genieten.
Klinkt idyllisch niet dan? En zo voel ik het ook echt, behalve dan dat ik mijn stoofschotels meestal niet meer op het fornuis klaar maak. Ik ben echt een superfan van de slowcooker. Geen kans meer op aanbranden, je hoeft niet in de buurt te blijven en de groenten houden een bite in plaats van dat ze helemaal kapot gekookt zijn. Ideaal dus.
Jump to:
Stoofvlees met Pruimen
Dit stoofpotjes met rundvlees en pruimen is heerlijk met een zoete hartige saus, mals vlees en pruimen en wortels als extra vulling. Je kunt alles binnen 10 minuten in de kom van de crockpot leggen en aanzetten en een aantal uren later heb je een heerlijke avondmaaltijd! Genieten!
En hou je van slowcooker recepten? Kijk dan eens op deze pagina met de lekkerste recepten uit de slowcooker. Zoals Sloppy Joes, een heerlijke pastasaus met gehakt en ouderwets lekkere hachee.
Wat heb je nodig voor Rundvlees met Gedroogde Pruimen?
Om dit stoofvlees met pruimen in de slowcooker te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Runderlappen - In dit recept zijn runderlappen gebruikt. Maar je kunt ook hachee vlees of riblappen gebruiken.
- Wortelen, knoflook en uien - licht aangebakken geven ze een heerlijke smaak aan de saus.
- Pruimen - Gebruik gedroogde pruimen, die zijn lekker zoet. De pruimen nemen de heerlijke smaak van de saus over.
- Tomatenpuree - Om de smaak te verdiepen. Maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het minimaal 2 minuten bakken.
- Olie - Om de groenten en het vlees in te bakken.
Hoe maak je deze Slowcooker Stoofpot met Pruimen?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Bak de uien, wortels en tomatenpuree in een koekenpan, ongeveer 3 minuten tot de uien glazig zijn. Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de slowcooker.
- Doe de vleesblokjes in de pan en bak tot het vlees goudbruin is (af en toe roeren). Dat duurt ongeveer 5 minuten. Doe de inhoud van de pan in de slowcooker.
- Voeg knoflook en water toe.
- Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker op low en laat 6 tot 8 uur garen.
Serveer met aardappelpuree en heerlijke groene boontjes met kruidenpaneer.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Recept
📖 Recipe
RECEPTKAART
Slowcooker Stoofvlees met Pruimen
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 300 gram wortels
- 150 gram uien, in ringen gesneden
- 70 gram tomatenpuree
- 700 gram runderlappen, in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
- 100 gram Gedroogde pruimen
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 200 ml water
Instructies
- Doe wat olie in de pan en voeg de uien, wortel en tomatenpuree toe. Roerbak 3 minuten op gemiddeld vuur tot de uien glazig zijn. Haal met een schuimspaan uit de pan en doe in de slowcooker.2 eetlepels olie, 300 gram wortels, 150 gram uien, 70 gram tomatenpuree
- Voeg nu het vlees toe aan de pan en bak tot het vrijwel dichtgeschroeid is (het hoeft niet gaar te zijn), ongeveer 5 minuten. Doe de inhoud van de pan in de slowcooker.700 gram runderlappen
- Schenk hier water bij en schep de knoflook en pruimen in de crockpot.100 gram Gedroogde pruimen, 4 teentjes knoflook, 200 ml water
- Doe het deksel op de pan en zet 6 tot 8 uur op lage temperatuur.
Opmerkingen
- Koelkast - Koel het stoofvlees met pruimen snel af. Dit kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries - Laat het vlees snel afkoelen en doe in een luchtdichte diepvriesdoos of zak en vries in. Zo blijft dit tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen - Verwarm het stoofvlees op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
Mia says
Hoi, in voorbereiding op kerst slowcooker stoof met pruimen vandaag gemaakt. Omdat ik nog niet zo lang de slowcooker heb het recept precies gevolgd. recept verdubbeld en op 9 uur low gezet. En nu net geproefd, jammer, de knoflook overheerst alle andere smaken en verder is het erg flauw. Morgen eens kijken of ik de smaak nog kan pimpen. Gr Mia
Andréa says
Hoi Mia, Goede opmerking en eentje die ik moet gaan uitleggen in mijn recepten. Voor vrijwel alle recepten geldt dat je de knop 2 x kunt intoetsen en dan een heerlijke maaltijd krijgt. Behalve bij slowcooker recepten. Daar kun je het vlees best verdubbelen en slechts 50 tot 100 ml extra vloeistof (ik zou bouillon nemen voor de smaak) toevoegen. De rest van de ingrediënten hoef je dan niet te vermenigvuldigen. Ik ga het meteen aanpassen en bedankt voor je goede opmerking!
Monique says
Hoi Andrea, ik heb deze stoofpot Nuon de SC, maar ik vraag me af of er helemaal geen peper en zout toegevoegd moet worden?
Andréa says
Nee dat is niet nodig. Het fijne van zout en peper is dat wanneer de slowcooker klaar is, je naar smaak altijd nog zout en peper kunt toevoegen als je dat toch wat lekkerder vindt.
Monique says
Dankjewel voor je reactie Andrea, ik heb toch 1 runderbouillonblokje toegevoegd, en het was een heerlijk gerecht, gecombineerd met meer noten rijst! Komt hier vaker op tafel!
Andréa says
Hoi Monique, ik ga dat uitproberen! Wel fijn dat het recept zo in de smaak is gevallen!