Een verse groentesoep met flensjes, de ideale combinatie (volgens kinderen dan). De soep serveer je als voorgerecht of bij een buffet.
Een verse groentesoep met flensjes, de ideale combinatie (volgens kinderen dan). De soep serveer je als voorgerecht of bij een buffet. Of als lunch met een sneetje boerenbrood en wat roomboter en een lekkere salade.
Tip: De groentesoep maak ik zelf van een groentebouillon die ik zelf maak van restjes verse groenten. Niets weggooien dus! Ik maak altijd een grote pan en die vries ik dan in kleine porties in tussen de 250 en 500 ml. En een paar in een ijsblokjesvorm (wat altijd makkelijk is om wat extra bouillon te hebben als smaakmaker).
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. De video's van recepten vind je terug op mijn YouTube kanaal. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Groentesoep met flensjes
Equipment
Ingrediënten
Flensjes
- 1 ei L
- 3 eetlepels bloem
- 100 ml melk
- snufje zout
- 1 eetlepel boter
Soep
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- groentebouillon
- 1 wortel in julienne gesneden
- ½ prei schoongemaakt en in dunne ringen
- 1 tomaat ontveld en van zaden ontdaan en in kleine blokjes gehakt
- reepjes flensjes
- 6 takjes peterselie fijngehakt
Instructies
Flensjes
- Maak een beslag voor de flensjes: meng de bloem, met het ei, de melk en een snufje zout en roer met een garde tot je een glad beslag hebt.
- Smelt de boter in de pan en bak dunne flensjes. Gebruik zo min mogelijk beslag zodat je hele dunne flensjes krijgt.
- Laat de flensjes licht afkoelen. Rol ze dan op en snij in dunne reepjes.
Soep
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Verhit wat olie in de pan en fruit het uitje in 2 minuten glazig.
- Voeg de knoflook toe en roerbak dat 2 minuten mee.
- Schenk de groentebouillon erbij en laat aan de kook komen.
- Voeg de wortel en prei toe en laat 10 minuten sudderen.
- Doe dan de tomaten erbij en sudder nog eens 2 minuten.
- Doe de flensjes erbij, warm 1 minuut mee.
- Schenk de soep in de kommen en garneer met verse peterselie.
Geef een reactie