Ontdek het vorstelijke recept van Koninginnensoep met gerookte zalm. Een romige kippensoep gegarneerd met reepjes gerookte zalm en dille. Een zachte en romige textuur, en een klassiek en elegante soep. En deze soep is niet alleen voor koningen en koninginnen, jij gaat het zeker ook heerlijk vinden!
Koninginnensoep met Gerookte Zalm: Een Vorstelijk Recept
Ontdek deze heerlijke koninginnensoep met gerookte zalm. Deze soep is geïnspireerd op koninklijke Franse keukens, en combineert de ziltige smaak van de gerookte zalm met een fluweelzachte, romige soep. Perfect voor een speciale gelegenheid, of als je zin hebt in iets lekker.
Deze kippensoep wordt gebonden met een zelfgemaakte roux. Daarna voeg je nog een eidooier en een klein scheutje slagroom toe, waardoor de soep lekker romig en fluweelzacht wordt. De topping van gerookte zalm en dille maken deze verwennerij compleet.
En wat nog fijner is, deze soep staat op tafel binnen 20 minuten. Dat wordt genieten!
Wat heb je nodig voor om Zelf Koninginnesoep te Maken?
Om deze koninginnensoep met zalm zelf te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Boter en bloem: De basis voor de roux. De bloem bak je in de gesmolten boter. Doe dat minstens twee minuten anders krijgt de koninginnensoep een bloemsmaak.
- Eidooier en Slagroom: Geven een romige smaak aan de kippensoep en tegelijkertijd bindt de dooier de soep.
- Kippenbouillon: Een zelfgemaakte op smaak gebrachte kippenbouillon is het lekkerste.
- Gerookte zalm: Gebruik koud gerookte zalm, bijvoorbeeld een Noorse zalm, echte Nederlandse zalm of een wilde zalm.
- Dille: Een zacht kruid met fijne naaldachtige blaadjes. Het heeft een licht zoete citroen en azijnachtige smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 30 gram boter ongezouten
- 30 gram bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eidooier
- 100 ml slagroom
- 1 theelepel dille
- 50 gram gerookte zalm in reepjes of blokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Maak een roux: Smelt de boter in een soeppan.30 gram boter
- Schud er in één keer de bloem bij en roer de bloem door de boter met een houten spatel.30 gram bloem
- Bak 2 minuten, terwijl je blijft roeren en als er een bal wordt gevormd, schenk je beetje voor beetje de kippenbouillon erbij. Blijf roeren, maar ga over naar een garde.1 liter kippenbouillon
- Laat de soep aan de kook komen en 10 minuten op laag vuur sudderen.
- In een kom meng je de eidooier met de slagroom.1 eidooier, 100 ml slagroom
- Schenk daar wat hete soep bij, terwijl je goed roert.
- Giet dan het ei mengsel bij de soep.
- Schenk de soep in een kom en garneer met de gerookte zalm en dille. Serveer meteen.1 theelepel dille, 50 gram gerookte zalm
Opmerkingen:
- Koelkast: Dek de koninginnensoep luchtdicht af en bewaar tot maximaal 2 dagen in de koeling.
- Diepvries: Bewaar de soep in een diepvriesdoos. Blijf ½ cm van de bovenzijde, want door het vriezen zet de soep iets uit. Zo blijft de soep wel tot 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast. TIP: Maak porties soep en bewaar de soep per portie. Zo kun je precies ontdooien wat je nodig hebt.
- Opwarmen: Laat de soep op gemiddeld vuur opwarmen, terwijl je roert tot hij heet is. Hij hoeft niet te koken (de soep is goed als er stoom boven de pan te zien is). Zo blijft hij goed van smaak en textuur. Voeg vervolgens gerookte zalm toe.
Geef een reactie