Een romige kippensoep gegarneerd met reepjes gerookte zalm en dille. Deze soep is niet alleen voor koningen en koninginnen, maar jij vindt het zeker ook lekker!
Deze kippensoep wordt gebonden met een roux, waardoor hij bindt. Daarna voeg je nog een eidooier en een klein scheutje slagroom toe. Daardoor wordt hij zo lekker romig, fluweelzacht. Een heerlijke soep en heel geschikt voor een speciale dag zoals Valentijnsdag.
Je lief zal dit zeker waarderen. Gelukkig voor jou maak je het binnen 20 minuten. Dat wordt genieten!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlKoninginnensoep met gerookte zalm
Ingrediënten
- 30 gram bloem
- 30 gram boter
- 1 liter kippenbouillon (koud)
- 1 eidooier
- 100 ml slagroom
- dille
- 50 gram gerookte zalm (in reepjes of blokjes)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Maak een roux: Smelt de boter in een soeppan.
- Schud er in één keer de bloem bij en roer de bloem door de boter met een houten spatel.
- Bak 2 minuten, terwijl je blijft roeren en als er een bal wordt gevormd, schenk je beetje voor beetje de kippenbouillon erbij. Blijf roeren, maar ga over naar een garde.
- Laat de soep aan de kook komen en 10 minuten op laag vuur sudderen.
- In een kom meng je de eidooier met de slagroom.
- Schenk daar wat hete soep bij, terwijl je goed roert.
- Giet dan het ei mengsel bij de soep.
- Schenk de soep in een kom en garneer met de gerookte zalm en dille.
- Serveer meteen.
Geef een reactie