Het recept van deze pastasalade is simpel, slechts 6 ingrediënten en daardoor is het verbazend dat het zoveel smaak heeft. Heerlijk warm en koud te eten.
Het is weer foodblogswap tijd: ik mag weer koken van een ander blog en dit maal is dat van de site Etenvaneefke. Ook Eefke heeft last van intoleranties en is daarom een blog met lekkere recepten gestart. Nou dat klopt. Ik heb zeker een aantal lekkere gerechtjes ontdekt. En toen viel mijn oog op de pastasalade met gerookte kip, rucola en pesto. Pasta salade kan in elk jaargetijde worden gegeten. Koud in de zomer en lauw warm in de winter.
En dus besloot ik om voor vandaag de warme variant als lunch te serveren. Nou dat heb ik geweten. Dit recept werd met gejuich ontvangen. Maar ja, elk ingrediënt is dan ook raak en geeft het gerecht net dat extraatje zonder te overheersen. Superlekker recept dus!
Omdat...
- ik ui overheersend kan vinden in een salade, heb ik het weggelaten uit het originele recept. Voel je vrij om het toch toe te voegen.
- je het warm eet, roer je de rucola pas op je bord erdoor.
- je pesto door de pasta roert, hoef je niet nog eens extra olijfolie te gebruiken tegen het plakken.
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlPasta salade met gerookte kip, rucola en pesto
Ingrediënten
- 10 zongedroogde tomaten
- 200 gram gerookte kip
- 500 gram pasta
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 4 eetlepels pesto
- 100 gram rucola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Snij de gerookte kip en zongedroogde tomaten klein.
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze al dente.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten, mooi goudbruin.
- Giet de pasta af en roer de pesto erdoor.
- Meng ook de kip en de zongedroogde tomaten erdoor.
- Net voor het opdienen meng je de rucola met de pasta salade, zodat hij mooi vers blijft.
- Bestrooi met de pijnboompitten
Geef een reactie