Het is weer vakantietijd en ook wij zijn afgereisd naar warmere oorden. Maar… we zijn weer in het land. En wat is nu inspirerender dan een andere cultuur. Het is natuurlijk wel behelpen want ik kon lang niet alles meenemen wat ik normaal aan keukengerei voor handen heb. Maar niet getreurd: er kan altijd lekker gekookt worden.
En om de vakantiestemming te blijven, de komende weken een aantal berichtjes met lekkere vakantierecepten. Eenvoudig te maken, met ingrediënten vaak goed verkrijgbaar in de Mediterrane landen. We beginnen light met deze ultiem lekkere meloensalade.
- In deze salade gebruik je Mozzarella. De lekkerste (en enige echte Mozzarella) wordt gemaakt van de melk van buffels die bij Napels grazen. Als je daar je hand op kan leggen krijg je de beste smaak.
- Mozzarella eet je bij kamertemperatuur. Laat de Mozzarella dus altijd even op temperatuur komen voor je hem gaat eten.
- Mozzarella is enkel houdbaar in wei of gepekeld water. Wanneer hij open is, moet hij dus op.
- Hoe weet je dat je meloen op het best is? Heel simpel gebruik je neus. Een meloen die rijp is ruikt heerlijk zoet. Ruikt de meloen niet, dan kun je hem beter nog niet aansnijden.
- Maak je deze salade in de vakantie (echt een aanrader) gebruik dan de ham uit de streek waar je op vakantie bent. Heb je geen speciale voorkeur dan is een goede Parma ham altijd oké.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 cantaloupe meloen
- 200 gram mozzarella op kamertemperatuur
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- ⅛ theelepels peper en zout
- 100 gram Parma ham
- 10 gram basilicum vers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij het vruchtvlees uit de meloen en in driehoekjes van ongeveer 2 cm groot.
- Scheur de mozzarella of snij hem in blokjes.
- Bestrooi het geheel met zout en peper.
- Besprenkel met de olijfolie en meng alles goed door.
- Proef en voeg naar smaak nog zout of peper toe.
- Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en meng die ook door het meloen mengsel.
- Leg deze salade op een bord.
- Leg om de salade een rand met de rauwe ham.
- Serveer direct
Opmerkingen:
- In deze salade gebruik je Mozzarella. De lekkerste (en enige echte Mozzarella) wordt gemaakt van de melk van buffels die bij Napels grazen. Als je daar je hand op kan leggen krijg je de beste smaak.
- Mozzarella eet je bij kamertemperatuur. Laat de Mozzarella dus altijd even op temperatuur komen voor je hem gaat eten.
- Mozzarella is enkel houdbaar in wei of gepekeld water. Wanneer hij open is, moet hij dus op.
- Hoe weet je dat je meloen op het best is? Heel simpel gebruik je neus. Een meloen die rijp is ruikt heerlijk zoet. Ruikt de meloen niet, dan kun je hem beter nog niet aansnijden.
- Maak je deze salade in de vakantie (echt een aanrader) gebruik dan de ham uit de streek waar je op vakantie bent. Heb je geen speciale voorkeur dan is een goede Parma ham altijd oké.
Geef een reactie