Lekker luchtige pancakes met frambozen en crème fraîche zijn zo lekker. Dat moment dat je een hap neemt van je pancake met de romige smaak van de crème fraîche en de framboos die knapt in je mond en zorgt voor een ware smaakexplosie. Een stapeltje van deze lekkernij, ideaal voor lunch, brunch of ontbijt, daar zegt niemand nee tegen!
Pancakes met Frambozen en Crème Fraîche
Nog een lekker pancakes recept met topping. Deze keer met verse frambozen en een likje crème fraîche. En als je nog een klein zoetje nodig heb, besprenkel je het geheel met Maple Syrup of dadelsiroop.
Het is een decadent ontbijt of lunch en zeker niet iets voor elke week, maar als je een keer echt wilt uitpakken, dan is dit een superrecept. En het is heel simpel om te maken en door het verse fruit lekker fris.
De pancakes zijn luchtig, met een knapperige buitenkant en een zachte goudgele binnenkant. En dan de crème fraîche smelt door de warmte en geeft een heerlijke romige laag. De frambozen geven een ware smaak explosie in je mond. Dit is zoals het hoort te zijn!
Wat heb je nodig voor Pancakes met Crème fraîche en Frambozen?
Om deze Pancakes met Frambozen en Crème Fraîche te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Bloem - Gebruik tarwebloem om de pancakes te maken.
- Bakpoeder - Zorgt ervoor dat de pancakes rijzen. Wil je meer weten over bakpoeder, en eventuele vervangers, dan vindt je hier een blog over bakpoeder en baksoda.
- Zout - Geeft voor meer smaak.
- Melk - De melk in het beslag zorgt ervoor dat de pancakes een beetje een romige smaak krijgen.
- Suiker - Voor een klein zoetje in de pancake. Niet teveel, want de frambozen zijn al heerlijk zoet. En je kunt naderhand zelf ervoor kiezen om nog wat Maple Syrup of Dadelsiroop toe te voegen.
- Ei - Zorgt ervoor dat de pancakes vast worden en een rijke smaak hebben.
- Olie - Een beetje olie in het pancake beslag maakt de pancake lichter en zorgt ervoor dat ze niet droog smaken.
- Crème fraîche - Is een dikke licht aangezuurde room. Het geeft een hele volle smaak en is heerlijk als topping.
- Frambozen - Zoet, zacht en heerlijk sappig. Was ze niet, wrijf ze hooguit schoon met een vochtig papiertje. Verwijder met de hand eventueel blaadjes of steeltjes.
Hoe maak je zelf luchtige Pancakes met Frambozen
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng in een kom bloem, zout, suiker, en het bakpoeder. In een tweede grote kom mix je de melk, ei en olie.
- Schud de vaste ingrediënten bij de vloeibare en mix door tot je een beslag hebt. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, er mogen nog een paar klontjes inzitten.
- Pak een beetje olie en smeer een koekenpan met een kwastje in. Neem 2 tot 3 eetlepels beslag en giet die in een koekenpan. Wrijf met de bolle zijde van een lepel tot een rondje. Maak er zo drie in een pan.
- Wanneer je aan belletjes ziet ontstaan en het beslag stolt, draai je de pancakes om en bak je nog eens 2 minuten.
Serveer de pancakes met een lepel crème fraîche, verse frambozen en (optioneel) Maple syrup of dadelsiroop.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Pancakes
- 125 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels olie
- 250 ml melk
- 1 ei maat L
Topping
- 250 gram Frambozen vers
- 125 ml crème fraîche
- maple syrup of dadelsiroop optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Pancakes
- Meng in de eerste kom bloem, zout, suiker en het bakpoeder.125 gram bloem, ½ theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel bakpoeder
- In een tweede kom giet je de melk, het ei en de olie en meng dit goed door.2 eetlepels olie, 250 ml melk, 1 ei
- Schud de vaste ingrediënten bij de vloeibare en mix met de garde goed door. Het hoeft niet superglad te zijn, er mogen nog enkele klontjes in zitten.
- Pak een beetje olie en smeer met een kwastje een gloeiende koekenpan in.
- Neem 2 tot 3 eetlepels beslag en giet die in de pan.
- Met de bolle zijde van de lepel smeer je dat uit tot een rondje. Zo kun je er drie in een pan kwijt. Wanneer je aan de bovenzijde belletjes ziet ontstaan en de bovenzijde stolt, is het tijd om het om te draaien.
- Bak nogmaals 2 minuten en de pancakes zijn klaar.
Serveren
- Pak een pancake en verdeel frambozen over de pancake. Leg er wat crème fraîche naast. Besprenkel eventueel met dadelsiroop.250 gram Frambozen, 125 ml crème fraîche, maple syrup
Opmerkingen:
- Koelkast - Wrap ze in plastic folie of bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doos, zoveel als mogelijk naast elkaar (je wilt ze luchtig houden en niet laten inzakken).
- Diepvries - Leg ze op een bakplaat naast elkaar en laat ze 30 minuten invriezen. Haal ze van de bakplaat en stop ze in een diepvrieszak of doos.
- Opwarmen (ze hoeven niet ontdooit te worden),
- Magnetron - Doe ze in de magnetron en verwarm voor 20 seconde voor 1 pancake tot 1 minuut voor 5 pancakes.
- Oven - Leg de pancakes naast elkaar op de bakplaat en bedek met aluminium folie. Bak 10 minuten bij 180 °C.
- In de pan - Bak de pancakes naast elkaar in de pan voor ongeveer 5 minuten aan beide zijden tot ze warm van binnen zijn.
Geef een reactie