Pancakes met Stoofpeertjes, als liefhebber van een lekker ontbijt en brunch recept, een nieuwe combinatie waar je blij van wordt: pancakes geserveerd met vanille stoofperen en een heerlijke siroop.
Een heerlijk recept, en hoewel je dit vaker tegenkomt bij een Amerikaans ontbijt, deze pancakes gaan zeker ook hier indruk maken. Bij ons was het al snel een favoriet!
Stoofperen met Pancakes
Op Amerikaanse sites kom ik bij de recepten vaak pancakes tegen. Als ontbijt dan wel. Waar wij in Nederland eerder gaan voor een heerlijke boterham, een bakje muesli of vers fruit, is dat dus niet overal zo. En waarom niet eens een zondagochtend vullen met heerlijke luchtige pancakes. Er hoort dan natuurlijk wel een topping bij en om in het seizoen te blijven (en omdat ik er nog een paar had liggen, maakte ik er heerlijke vanille stoofpeertjes bij).
Peren-Pancakes
Na het koken van de stoofperen, kookte ik het sap in tot een dikke siroop en dat gebruikte ik als saus. Zo heb je geen stroop of Maple Syrup extra nodig. De combinatie van luchtige pancakes met zoete vanille stoofpeertjes was in ieder geval perfect, want de pancakes waren zo op. Ik denk dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pancakes met Stoofperen
Ingrediënten
Vanille Stoofpeertjes
- 500 ml Prosecco
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram suiker
- 500 ml water
- 4 stoofperen, geschild
- 1 kaneelstokje
- 1 cm verse gember, in plakjes gesneden
Pancakes
- 125 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels olie
- 250 ml melk
- 1 ei, maat L
Instructies
Vanille Stoofperen
- Meng in een pannetje de prosecco, honing, suiker, vanille-extract en water. Voeg de stoofperen, kaneelstokje en gember toe.500 ml Prosecco, 2 eetlepels honing, 1 theelepel vanille-extract, 200 gram suiker, 500 ml water, 4 stoofperen, 1 kaneelstokje, 1 cm verse gember
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen tot de stoofperen zacht zijn.
- Haal de peren uit het sap, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
- Laat het vocht verder inkoken tot ongeveer 100 ml siroop.
Pancakes
- Meng in een kom bloem, zout, suiker en bakpoeder.125 gram bloem, ½ theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel bakpoeder
- In een andere kom giet je melk, ei en olie en meng dit goed door.2 eetlepels olie, 250 ml melk, 1 ei
- Voeg de vaste ingrediënten toe aan de vloeibare en mix met een garde tot een beslag.
- Verhit een koekenpan met olie en giet 2-3 eetlepels beslag per pancake in de pan.
- Bak tot belletjes verschijnen en de bovenzijde steviger wordt, draai dan om en bak nog 2 minuten.
- Serveer de warme pancakes met de vanille stoofperen en de siroop.
Opmerkingen:
- Gebruik stevige, rijpe peren voor de lekkerste smaak.
- Ik maak stoofperen vaak van Gieser Wildeman peren (oftewel de echte stoofperen), maar het is zeker geen must. Je kunt elke peer die stevig is (bijvoorbeeld ook een Conference) stoven. Een stoofpeer uit de hand eten is trouwens geen aanrader. Ze zijn hard en droog, niet lekker en pas na lang stoven eetbaar.
- Koelkast:
- Wrap de pancakes in plasticfolie of bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doos, zoveel als mogelijk naast elkaar (je wilt ze luchtig houden en niet laten inzakken).
- De stoofperen en het sap kun je tot maximaal drie dagen bewaren in een luchtdichte bewaardoos.
- Diepvries (alleen pancakes): Leg ze op een bakplaat naast elkaar en laat ze 30 minuten invriezen. Haal ze van de bakplaat en stop ze in een diepvrieszak of doos. Bevroren pancakes hoeven niet voor het opwarmen ontdooit te worden.
- Opwarmen van de pancakes (),
- Magnetron: Doe ze in de magnetron en verwarm voor 20 seconde voor 1 pancake tot 1 minuut voor 5 pancakes.
- Oven: Leg de pancakes naast elkaar op de bakplaat en bedek met aluminiumfolie. Bak 10 minuten bij 180 °C.
- In de pan: Bak de pancakes naast elkaar in de pan voor ongeveer 5 minuten aan beide zijden tot ze warm van binnen zijn.
Geef een reactie