Luchtige pancakes, lichtzoet door het maismeel. Een heerlijk ontbijt of lunch om te eten met Maple syrup. Hier ga je van genieten.
Ik heb al redelijk wat pancake recepten op mijn site staan. Niet voor niets, want het is echt een lekker ontbijtje of lunch. En deze karnemelk maismeel pancakes zijn heerlijk. Nu vraag je je misschien af of het nodig is om het pancake recept aan te passen, maar ik zou zeggen ga ervoor.
Want de smaak van deze maismeel pancakes gaat je verrassen. Heerlijk luchtig, licht zoet en toch de volle smaak van een pancake. Ik vond het een heerlijk recept om te besprenkelen met maple syrup, maar ik kan me nog heel veel andere combinaties voorstellen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
karnemelk maismeel pancakes
Apparatuur
Ingrediënten
- 160 gram bloem
- 180 gram maismeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1 theelepel zout
- 4 eieren , maat L
- 600 mL karnemelk
- 90 gram boter , gesmolten en afgekoeld
Instructies
- Roer in een kom de vaste ingrediënten door elkaar.160 gram bloem, 180 gram maismeel, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zuiveringszout, 1 theelepel zout
- Roer in een tweede kom, de eieren, karnemelk en boter door elkaar en voeg dat toe aan de andere kom.4 eieren, 600 mL karnemelk, 90 gram boter
- Goed mengen totdat de klontjes zijn verdwenen.
- Verwarm wat olie in een pan en schep 1 ijslepel beslag per pancake in de pan (in mijn pan konden er drie tegelijkertijd).
- Laat in ongeveer anderhalve minuut bruin worden en draai dan om.
- Laat nog een minuut garen en de pancake is klaar.
- Je kunt ze warm houden in de oven (100 graden Celsius).
- Serveertip: giet er wat Maple syrup over, voor een lekker lunch gerecht (als ontbijt zie ik het nog niet zitten).
Geef een reactie