Hasselback potatoes, aardappelen in schijfjes ingesneden, in de oven knapperig gebakken en geserveerd met tijm en crème fraîche. Een lekke recept!
Wat een geluk dat ik voor de foodblogswap iets mocht koken van Annelies van Lieziepeasy. Met heerlijke gerechtjes die mooi zijn onderverdeeld per categorie. En wat een heerlijkheden: eerst heb ik getwijfeld over vijgengehakt met pecorino (klinkt toch heerlijk), daarna de Indiase curry met bloemkool (maar dat ligt bij mij zo voor de hand) en toen zag ik ze: de Hasselback potatoes. Die heb ik al zo lang op mijn lijstje staan.
Het is namelijk zo dat mijn man een echte aardappeleter is. Hij zou elke dag wel gekookte aardappels lusten (al dan niet opgebakken). Dat gaat mij dan net wat te ver. Sowieso wil ik niet elke dag aardappelen (maximaal een keer of drie per week), maar juist de simpel gekookte variant behoort niet echt tot mijn favorieten. Liever gebakken, in blokjes, als ovenfrietjes, als aardappelpannenkoek of gepofte aardappel. Maar na dit heerlijke recept is er weer een variant bij: de hasselback potato (ook goedgekeurd door mijn man!). Lekkere knapperige buitenkant met een heerlijke zacht romige binnenkant.
It's a good taste!
Recept Hasselback
potatoes
Heb je deze Hasselback potatoes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- ovenschaal
- Kwastje
Ingrediënten
- 800 gram aardappels biologische en kruimig
- zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie of olie met een smaakje zoals rozemarijn of tijm olie
- 3 eetlepels boter
- 15 gram verse tijm
- 4 eetlepels crème fraîche optioneel garnering
- 15 gram peterselie optioneel garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Doe in een kleine pan de olijfolie met boter en zet het op laag vuur op totdat de boter is gesmolten.
- Zet de hittebron uit.
- Was de aardappels goed schoon.
- Snij de aardappel tot 1 cm van de bodem in zo dun mogelijke plakjes.
- Bestrijk de aardappels met de boter/olijfolie en leg ze in de ovenschaal en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven en bestrijk na 30 minuten nogmaals de aardappelen met het boter/olijfolie mengsel. Zet de schaal weer terug in de oven gedurende 30 minuten.
- Haal dan de schaal eruit, bestrijk nogmaals met het boter/olijfolie mengsel en bestrooi met blaadjes verse tijm. Zet nog 10 minuten in de oven en serveer.
- Het is heerlijk om deze aardappels te garneren met creme fraiche en fijngehakte peterselie, hoewel ze ook zo erg lekker zijn!
Geef een reactie