Gepofte aardappelen light: de smaakvolle gepofte aardappel gebakken in aluminium folie. De vulling van ham, kruiden en kwark maken dit een heerlijk bijgerecht.
Met aardappelen kun je heerlijk variëren. En dat doe ik eindeloos. Wat ik erg lekker vind is om ze te poffen en dan te vullen. Maar ja crème fraîche maakt je niet slank.
Maar wat wel heel erg romig is, met minder calorieën en een heerlijke smaak: kwark. En dat samen met bieslook en ham in je gepofte aardappel. Dat is lekker!
- Om te controleren of de aardappelen gaar zijn, prik je met een vork. Wanneer die makkelijk in de aardappel glijdt, is de aardappel gaar.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gepofte aardappelen met kwark
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen, kruimig, biologisch
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes bieslook
- 4 plakken roomham
- 125 gram magere kwark
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Instructies
Vulling
- Snij de ham in kleine reepjes.
- Hak de kruiden fijn.
- Meng de kwark met de ham en de kruiden.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bewaar in de koeling tot gebruik.
Gepofte aardappel
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Borstel de aardappelen goed schoon.
- Prik ze in met een vork en leg ze op de bakplaat in de oven.
- Gaar ze in ongeveer 1 uur.
- Wanneer de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de oven.
- Maak aan de bovenzijde een v-vormige inkeping.
- Schep de kwark in de aardappel.
- Serveer meteen!
Opmerkingen:
- Om te controleren of de aardappelen gaar zijn, prik je met een vork. Wanneer die makkelijk in de aardappel glijdt, is de aardappel gaar.
Geef een reactie