Luxe wentelteefjes, lekker voor een brunch, en op smaak gebracht met sinaasappel, Cointreau en heerlijke kruiden. Hier krijg je geen genoeg van!
Wist je dat wentelteefjes eigenlijk een heel zuinig recept is. Het werd vaak gebruikt bij het verwerken van oude restjes brood. Door te weken in ei werd het brood weer lekker en kon het alsnog gegeten worden. En zo doe ik dat nog wel eens. Wij zijn redelijk verwend en eten het liefst vers brood. Nu kan dat want met 5 mensen in 1 huis is een brood per dag echt geen luxe.
Maar heel af en toe, dan komt het niet op. Eten bij een vriendje, iets minder honger (of een tussendoortje te veel?), dan blijf ik met een restje zitten. Lekker dus om de dag erop als wentelteefje op tafel te zetten. En de jongens? Die vinden dat 1 van de lekkerste lunchgerechten dus helemaal top.
Pimp wentelteefje tot een luxe recept
Voor Pasen of een heerlijke brunch is het leuk om de wentelteefjes een beetje op te pimpen, door wat extra smaakmakers toe te voegen. Zo is het net wat luxer. Hier werd het in ieder geval met gejuich ontvangen, bij jou ook?
- Zorg dat je het brood minimaal 1 minuut aan elke zijde laat weken en ook even uit laat lekken. Zo krijg je de lekkerste wentelteefjes die goed gevuld zijn met ei, maar niet te.
- Eten er kinderen mee laat dan de Cointreau vervallen.
- Vervang de cointreau door Grand Marnier. Ook bijzonder is Licor43.
- Vervang de kaneel door koekkruiden.
- Wanneer je niet meteen kunt opdienen bak je de wentelteefjes vooraf, maar giet je er nog geen honing en sinaasappel op. Hou ze warm in een oven van 100 graden Celsius tot je ze opdient.
- Deze wentelteefjes kun je verder niet bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Luxe wentelteefjes
Ingrediënten
- 2 eieren, maat L
- 1 sinaasappel, rasp en sap
- 1 theelepel cointreau
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- ½ theelepel kaneel
- 2 eetlepels boter
- 4 sneeën rozijnenbrood
- 1 eetlepel honing, optioneel
Instructies
- Meng de eieren met het sap van de sinaasappel, de Cointreau, suiker en kaneel en klop goed door.
- Smelt de boter in een koekenpan op middelmatig hitte.
- Leg een snee rozijnenbrood in het eiermengsel en draai om en laat ook de andere zijde kort weken in het eimengsel.
- Bak het brood aan beide zijden in de boter (ongeveer 1 minuut per kant), het is klaar als het goudbruin van kleur is.
- Giet een beetje honing over het wentelteefje en bestrooi met sinaasappel rasp.
- Herhaal voor alle sneeën krentenbrood.
- Dien meteen op.
Opmerkingen
- Wanneer je niet meteen kunt opdienen bak je de wentelteefjes vooraf, maar giet je er nog geen honing en sinaasappel op. Hou ze warm in een oven van 100 graden Celsius tot je ze opdient.
- Zorg dat je het brood minimaal 1 minuut aan elke zijde laat weken en ook even uit laat lekken. Zo krijg je de lekkerste wentelteefjes die goed gevuld zijn met ei, maar niet te.
- Eten er kinderen mee laat dan de Cointreau vervallen.
- Vervang de cointreau door Grand Marnier. Ook bijzonder is Licor43.
- Vervang de kaneel door koekkruiden.
Geef een reactie