Een hartige ovenschotel met laagjes Nacho's en een heerlijke zelfgemaakte salsa. Eet dit met rijst en een groene salade.
Een nacho ovenschotel, daar heb ik er inmiddels al verschillende van op mijn blog staan (kip nacho ovenschotel en de gehakt nacho ovenschotel), maar ik heb toch weer een nieuwe variant bedacht. Deze keer met rundergehakt, crème fraîche en een heerlijke salsa die je binnen 5 minuten klaar hebt.
Wat wel belangrijk is, ten minste dat vonden wij, is dat de nacho's lekker veel smaak hebben. Kies dus voor een variant die al een smaakje heeft, zoals de kaas nacho's. Je kunt de vulling overigens al rustig de dag te voren maken en in de koeling bewaren. Dan hoef je op de dag dat je het wilt eten alleen even de ovenschotel in elkaar te zetten. Een kind kan de was doen.
It's a good taste!
Recept Nacho ovenschotel met zelfgemaakte
salsa
Heb je deze
Nacho ovenschotel met zelfgemaakte
salsa
gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Nacho ovenschotel met zelfgemaakte salsa
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Salsa
1 teen knoflook grof gehakt
½ rode peper
400 gram tomaten blokjes
½ theelepel suiker
¼ theelepel zout
½ theelepel gerookt paprikapoeder
¼ theelepel komijn gemalen
15 gram platte peterselie (of koriander als je dat lekker vind)
Nacho ovenschotel
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui fijngehakt
1 teentje knoflook
300 gram rundergehakt
2 theelepels taco kruiden mild
125 gram zure room
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Salsa
- Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en pulse tot hij de goede dikte heeft.
Nacho ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schenk de olie in de koekenpan en bak de uitjes 2 minuten.
- Voeg dan de knoflook en het gehakt toe en rul tot het bruin is.
- Voeg de taco kruiden en de salsa toe.
- Laat 5 minuten sudderen.
- Doe in een schaal en voeg de zure room, bouillon en de helft van de kaas toe.
- Meng alles goed door.
- Verkruimel een handje nacho's en bedek de bodem van de ovenschaal met de kruimels. (Het hoeft niet heel fijn te zijn).
- Verdeel het gehakt mengsel over de kruimels
- Dek af met de nacho's, die je verdeelt over het oppervlak.
- Strooi de kaas over de nacho's.
- Zet de schaal 45 minuten in de oven. Controleer halverwege of de nacho's te bruin worden. In dat geval dek je de ovenschaal af met aluminium folie.
- Serveer meteen. Lekker met rijs en een groene salade.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ovenschaal en braadsledes
- koekenpan
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Blender, keukenmachine met mes
Geef een antwoord