Geniet van een heerlijke kom Koolsoep met Prei, boordevol smaak en comfort. De kool prei soep is een klassieke maaltijdsoep. En deze verwarmende, vegetarische soep is een perfecte balans van een romige en toch hartige smaak. En een makkelijk recept.
Een heerlijk vullende maaltijdsoep op een koude dag of een lekkere lunch, deze koolsoep met prei is altijd een goede keus.
Een verwarmende kom Maaltijdsoep
Omdat beide groenten echte winterse groenten zijn, is dit een soep die ik veel (en alleen maar) in de Winter eet. Afgewisseld natuurlijk met erwtensoep.
Romige Koolsoep met Prei is een ideale keuze voor vegetariërs en liefhebbers van een lekkere hartige soep. Het heeft veel groenten en de romige boter zorgt voor een heerlijke zachtheid. En daarnaast is deze soep ook nog eens heel budgetvriendelijk. Serveer deze soep met een heerlijk knoflook kruidenstokbrood voor een vullende avondmaaltijd.
Dus zoek je nog een heerlijk soep recept? Lees snel verder.
Wat heb je nodig voor een Romige Koolsoep met Prei?
Om deze koolsoep met prei te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Chinese kool en Prei: De groenten van deze soep. Chinese kool is lichtzoet. Prei is pittig en heeft een ui en knoflooksmaak in één hap. De twee geven een heerlijke smaakcombinatie.
- Snij de reepjes prei en kool zo klein mogelijk. Daardoor wordt de smaak nog lekkerder.
- Vervang de Chinese kool door witte kool, spitskool of Savooiekool.
- Boter: Gebruik je om de kool en prei in te smoren. De boter geeft daarnaast een romige smaak aan de soep.
- Groentebouillon: Zelfgemaakt het allerlekkerste.
- Geen groentebouillon? Gebruik dan een blokje en los dat op in heet water.
- Vermicelli: Meestal krulvermicelli die wordt gebruikt in de soep. Je kunt naar smaak grof, middel of fijn gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- ½ Chinese kool gewassen, in dunne reepjes gesneden
- 3 eetlepels boter ongezouten
- 3 eetlepels boter ongezouten
- 450 gram prei gewassen, in dunne reepjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 30 gram vermicelli
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng een grote steelpan met water (ongeveer 2 cm) aan de kook.
- Blancheer de kool gedurende 5 minuten.½ Chinese kool
- Spoel de Chinese koolreepjes af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Verhit 3 eetlepels boter in een grote koekenpan op laag vuur.3 eetlepels boter
- Voeg de kool toe en roer zodat de kool is bedekt met een laagje boter.
- Leg de deksel op de pan en kook, onder regelmatig roeren 15 minuten.
- Smelt de overgebleven 3 eetlepels boter in een grote steelpan op klein vuur.3 eetlepels boter
- Voeg de prei toe, bedek met het deksel en kook, waarbij je af en toe roert, ongeveer 5 minuten.450 gram prei
- Voeg de gekookte kool en de bouillon toe aan het preimengsel. Breng dit aan de kook en laat het gedurende 40 minuten op medium hitte sudderen.1 liter groentebouillon
- Kruid naar smaak met zout en peper.zout en peper
- Voeg vermicelli aan de soep toe, weer aan de kook brengen en het geheel 5 minuten door laten koken.30 gram vermicelli
Opmerkingen:
- Maak de groentebouillon vers. Hier vind je een heerlijk recept.
- Snij de reepjes prei en kool zo klein mogelijk. Daardoor wordt de smaak nog lekkerder en intenser.
- Koelkast: Deze soep koel je snel af. Vervolgens kan hij afgedekt 2 dagen in de koeling worden bewaard.
- Diepvries: Laat de soep snel afkoelen en bewaar vervolgens in een luchtdichte afgesloten bak tot 2 maanden in de vriezer.
Geef een reactie