Muffins, lekker voor het ontbijt of als afwisseling bij de lunch. Maar ook een High Tea fleur je er echt mee op. Dit recept voor muffins met parelsuiker is echt een topper.
Een van de gerechten die altijd in de smaak vallen zijn muffins. Nu had ik nog een doosje parelsuiker in de kelder staan. Ik zag namelijk altijd peperkoek met parelsuiker in de winkel en dacht dat dat een leuke aanvulling zou zijn op de peperkoekcake die hier in huis en ver daarbuiten zeer bekend is.
Er was wat testen voor nodig.
Eindresultaat: alle parelsuiker lag op de bodem in plaats van boven op toen de cake klaar was. Ik heb nog wat meer experimenten gedaan met later toevoegen et cetera, maar krijg het maar niet onder de knie. Maar ik had wel een aantal bakjes parelsuiker staan en daar ben ik mee aan het experimenteren gegaan. Het eind resultaat heerlijke muffins, een goede verdeling van de suiker, kortom zeer smakelijke muffins.
Tips
- Heb je geen parelsuiker dan kun je dat vervangen door kandijsuiker.
Andere Heerlijke Recepten
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eieren maat L
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels parelsuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, laat niet verkleuren.
- Zet het vuur uit.
- Klop in een kommetje de eieren los met een vork.
- Doe de suiker en het zelfrijzend bakmeel in een tweede kom en meng goed met een vork.
- Giet bij de tweede kom de eieren en meng met de vork goed door.
- Schenk er vervolgens de boter bij en meng nogmaals goed tot alle ingrediënten nat zijn. Strooi de parelsuiker op het beslag en meng er vlug doorheen.
- Verdeel het beslag over de muffinvorm.
- Laat 25 minuten bakken bij 170 graden Celsius, tot de muffins goudbruin zijn.
Opmerkingen:
- Parelsuiker (of grein suiker) kun je verkrijgen bij bak speciaal zaken en de Boerenbond / Welkoop
- Heb je geen parelsuiker dan kun je dat vervangen door kandijsuiker.
Geef een reactie