Water drinken is goed voor je, maar je kunt er plebs van worden. Probeer dan eens dit water met een smaakje. Lekker, verfrissend en gezond.
Iedereen weet dat water goed voor je is. We bestaan dan ook voor ruim 50 % uit water (dat varieert namelijk bij mannen, vrouwen en kinderen). Het voedingscentrum heeft daar een heel leuk informatief stukje over geschreven.
Het komt er op neer dat we elke dag 2500 ml aan vocht kwijtraken in ons lichaam. Uit ons eten halen we ongeveer 900 ml, ons lichaam maakt zelf 350 ml vocht aan en de rest zouden we dus via ons drinken binnen moeten krijgen (ongeveer 1 tot 1.5 liter). Waar gebruikt je lichaam dat vocht dan voor zul je je afvragen?
Waarom is water
belangrijk?
Nu bijvoorbeeld voor het afvoeren van afvalstoffen en het vervoeren van voedingsstoffen. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen worden opgelost, zodat ze in de darmen kunnen worden opgenomen en ten slotte (en zeker belangrijk met dit warme weer), regelt het je lichaamstemperatuur.
Dat betekent dus dat je elke dag voldoende vocht moet drinken (ook weer niet te veel want meer dan 3 glazen per uur kunnen je nieren niet aan) en water is daarbij het aller, aller gezondst. Ik drink dan ook vele glazen per dag.
En hoe maak je water nog
lekkerder?
Maar ken je dat gevoel dat je op een gegeven moment een beetje plebs wordt van de sloot water die je elke dag naar binnen drinkt. Dan heb ik vandaag een heerlijk recept voor water met een smaakje. Geen extra calorieën, heerlijk gezond en erg lekker. Ik zou zeggen: ga ervoor en drink! En verder wens ik je natuurlijk heerlijke (na)zomerse dagen.
It's a good taste!
Infused water met een
smaakje
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Infused water met een smaakje
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Kan of karaf
Ingrediënten
1½ liter water
½ citroen v
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe het water in een grote kan.
- Spoel de citroen af en snijdt hem in schijven.
- Halveer elke schijf en stop die in het water.
- Maak de druiven schoon en, wanneer het grote druiven zijn, halveer ze dan.
- Stop ze in de sapkan.
- Zet de kan in de koeling en laat goed koud worden.
- Doe net voor het serveren wat ijs in de kan.
Geef een antwoord