Een lekker licht, gezond hapje. Heerlijk als hapje te serveren bij de kerst, oud en nieuw, en in de zomer. Dit komkommer tonijn hapje is eigenlijk altijd lekker.
Kerstmis, waarbij je altijd te veel en te zwaar eet. Herken je dat gevoel? Nu heb ik deze Kerst gekozen voor een hapje wat niet zwaar valt en lekker en gezond is. Zo komen de kilo's er deze Kerst misschien niet bij.
- Als je deze komkommerhapjes maakt voor kerst is het leuk om met een zesteur (zo'n keukengereedschap waarmee je sinaasappel krullenmaakt) mooie komkommer strepen te maken.
- Gebruik een meloen bol uitsteker (wat een woord zeg), om een klein kommetje wilt maken in de komkommer.
- Vervang de tonijn door zalm uit blik voor een variatie op dit hapje.
- Wil je dit gerecht voorbereiden? Maak je de komkommer van te voren al klaar (snijden, decoreren en uithollen). Draai hem in een vochtige keukenrol en verpak in een zakje. Bewaar tot gebruik in de koeling. Dit kan je 's ochtends al doen. Ook de tonijnsalade kun je 's ochtends al maken (ook bewaren in de koeling).
- Het recept is gluten en lactose vrij, maar kijk altijd de verpakking goed na zodat je zeker weet dat er geen sporen in zitten!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Komkommer tonijn hapje
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 150 gram tonijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels curry powder
- 3 druppels worcestersaus
- 1 theelepel whiskey
- ⅛ theelepels paprika poeder
Instructies
- Haal met de zesteur (brede uitsparing) slierten uit de buitenzijde van de komkommer.
- Snij de kontjes van de komkommer en snij de komkommer vervolgens in 4 stukken.
- Hol uit met de meloenuitholler of een theelepel, maar zorg dat je ongeveer ½ cm van de onderkant blijft. Het moet een bakje worden.
- Laat de tonijn uitlekken en meng met de mayonaise, curry, worcestersaus en paprikapoeder.
- Schep in de komkommer bakjes de tonijnsalade.
- Garneer met een beetje paprikapoeder en een sliertje komkommerschil.
Opmerkingen:
- Als je deze komkommerhapjes maakt voor kerst is het leuk om met een zesteur (zo'n keukengereedschap waarmee je sinaasappel krullenmaakt) mooie komkommer strepen te maken.
- Gebruik een meloen bol uitsteker (wat een woord zeg), om een klein kommetje wilt maken in de komkommer.
- Vervang de tonijn door zalm uit blik voor een variatie op dit hapje.
- Wil je dit gerecht voorbereiden? Maak je de komkommer van te voren al klaar (snijden, decoreren en uithollen). Draai hem in een vochtige keukenrol en verpak in een zakje. Bewaar tot gebruik in de koeling. Dit kan je 's ochtends al doen. Ook de tonijnsalade kun je 's ochtends al maken (ook bewaren in de koeling).
- Het recept is gluten en lactose vrij, maar kijk altijd de verpakking goed na zodat je zeker weet dat er geen sporen in zitten!
Geef een reactie