Een recept voor kipfilet Pizzaiola: Malse kipfilet, heerlijk gesudderd in een smaakvolle tomatensaus met gesmolten kaas.
Heb je soms ook het gevoel dat je wordt geleefd? Er zijn van die dagen dat het lijkt of je alleen nog maar met de auto (of de fiets) overal heen sjeest om weer een kind af te zetten, op te halen of te begeleiden. En dan probeer je daar tussen door ook nog te werken.
Of je werkt de hele dag, gaat vervolgens naar de sportschool en moet 's avonds naar een vergadering.
En dan wil je ook nog een lekkere maaltijd met genoeg groenten op tafel zetten. Wanneer je zo'n dag in het vooruitzicht hebt is dit gerecht een uitkomst.
Je bereidt het de avond te voren voor (tot het moment dat je de schaal in de oven moet zetten, want dan plaats je de schaal in de koeling. Wanneer je thuiskomt haal je hem uit de koeling, verwarm je de oven voor en zet je de schaal in de oven. Binnen 30 minuten staat dit heerlijke ovengerecht dan op tafel.
Omdat...
- je de kip wentelt door de bloem, krijgt hij een heerlijke smaak en bakt hij knapperig.
- je ziet dat de kaas te bruin wordt in de oven, dek je hem af met aluminiumfolie.
- je er nog wat bij wilt serveren, bak je wat aardappelen en een lekkere citrussalade
Recept Kipfilet Pizzaiola
Heb je deze kipfilet pizzaiola gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kipfilet pizzaiola
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- bloem
- olijfolie
- ½ rode ui , gesnipperd
- 2 teentjes knoflook , fijngehakt
- 200 mL rode wijn
- 400 ml passata
- snufje chili peper , gemalen
- 2 theelepel oregano
- 75 gram kaas , in dunne plakken
- zout en peper , naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snij de kipfilet in dunne reepjes en bestrooi met zout en peper.
- Wentel ze door de bloem.
- Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilet hierin aan.
- Haal de kipfilet eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapier.
- Fruit de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook toe.
- Roerbak die ook 1 minuut.
- Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten op laag vuur inkoken.
- Voeg dan de passata en chilli peper toe.
- Laat 10 minuten op laag vuur sudderen, zet het vuur uit en roer de oregano erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipfilet in een ovenschaal.
- Schenk de tomatensaus erover.
- Beleg met de plakken kaas.
- Zet de schaal in de oven en bak in 20 minuten gaar. Wanneer de kaas te bruin wordt dek je de schaal af met aluminiumfolie.
Geef een reactie