Een recept voor krokante kip Parmezaan. Want wat is lekkerder dan een heerlijk stukje kip bakken met mooie kruiden en een krokante laag.
en je die kipschnitzels uit de winkel? En vindt jij die ook zo lekker (of je kinderen). Nu die van mij vinden ze heerlijk. En ik besloot om ze zelf te maken. Want waarom kant en klaar kopen, waarbij je niet zeker weet wat er in zit, of een heerlijk stukje kip bakken met mooie kruiden en een krokante laag. De krokante kip Parmezaan is geboren.
Is dit een nieuw zelfverzonnen recept? Ach wel nee. Je komt hem in allerlei vormen tegen op het internet. Maar na veel probeersels is dit het uiteindelijke recept geworden dat wij het lekkerste vinden.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 ei
- 50 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 75 gram paneermeel
- 4 eetlepels bloem
- 2 kipfilets
- 50 ml zonnebloemolie
Instructies
- Klop in een diep bord het ei los.
- Meng in een tweede diep bord de kaas, kruiden en het paneermeel.
- In een derde diep bord verdeel je de bloem.
- Snij de kip verticaal doormidden (zodat je een dunne filet krijgt)
- Leg elk plakje kip tussen twee velletjes plastic folie en sla hem plat met de vleeshamer (of deegroller).
- Haal elk stukje kipfilet eerst door het bloem (klop het teveel eraf), vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel kaas mengsel.
- Verhit de olie in een pan en bak elke kipfilet krokant en gaar (ongeveer 5 minuten).
- Lekker met gebakken aardappeltjes, pasta of in kleine reepjes in een salade
Geef een reactie