Met de drukke Kerstdagen in aantocht vandaag een recept voor een Kerstkrans van Cocktailworstjes in bladerdeeg dat niet alleen eenvoudig is, maar ook heel erg feestelijk. Dit recept maak ik vaak op Kerstavond of wanneer ik een hapje wil serveren. En niet alleen heel makkelijk te maken, maar ook nog leuk om te doen (samen met de kinderen). Laten we snel beginnen!

Kerstkans van Cocktail Worst
Dit is een echt hapje wat ik al jaren maak samen met de kids. Vroeger toen ze klein waren stonden ze op stoelen om te helpen de worstjes in bladerdeeg te rollen. En daarna moesten ze natuurlijk in een rondje gelegd worden op de bakplaat.
Dat ging overigens niet altijd goed en we hebben ook mooie ovalen gehad en cirkels en nog wat losse bladerdeeg worstjes. Maar de smaak was altijd lekker en het plezier ook!
Cocktailworstjes in Bladerdeeg Kerstkrans
En nu, ook al zijn het al tieners, is het nog steeds een hapje waar naar gevraagd wordt en een keer op tafel komt tijdens de Kerst. Of tijdens onze hapjesavond (iedereen mag dan zelf zijn drie lekkerste hapjes uitkiezen die we dan op die avond eten). Maar het kan ook op een van de kerstmiddagen zijn, wanneer we trek hebben in iets lekkers.
En daarnaast stonden mini kerst pizza's, carpaccio rolletjes en wraps met gerookte zalm en Heksenkaas hoog op de lijst van favoriete hapjes.
Het is bij ons inmiddels een echte Kersttraditie geworden en ook dit jaar staat hij weer op de planning. Ik ben benieuwd of jij hem ook gaat maken?

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Kerstkrans van Cocktailworstjes in Bladerdeeg
Ingrediënten
- 3 plakken bladerdeeg, ontdooid
- 22 stuks cocktailworstjes, (blik 400 gram), uitgelekt
- 1 eigeel, losgeklopt
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een plakje bladerdeeg voor je en snij in vierkantjes. Snij vervolgens ook nog diagonaal, waardoor elk plakje is verdeeld in acht driehoekjes.3 plakken bladerdeeg
- Let een driehoek bladerdeegplakje voor je neer. Leg in het midden een cocktailworstje en vouw beide punten, links en rechts, over het worstje. Herhaal dit voor alle bladerdeegpuntjes en cocktailworstjes (je houdt 2 bladerdeegplakjes over).22 stuks cocktailworstjes
- Leg de bladerdeegworstjes in een cirkel op de bakplaat.
- Bestrijk het bladerdeeg met eigeel.1 eigeel
- Bestrooi met Italiaanse kruiden.1 eetlepel italiaanse kruiden
- Bak de krans in 25 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Serveer meteen!
Opmerkingen
- Kaasvulling: Leg een lapje Cheddar kaas (ongeveer 2 x 2 cm) op het midden van het bladerdeegdriehoekje en leg daar de cocktailworst op.
- Zoet: Een zoete krans maak je door ½ eetlepel chocolate chips op elk bladerdeeg driehoekje te leggen en daarop wat fijngehakte hazelnoten. Vouw het dicht, vorm een krans en bak in de oven!
De kerstkrans van cocktailworstjes in bladerdeeg kun je na het bakken niet meer bewaren, zodat hij lekker blijft. Eet hem dus meteen op. Voorbereiden
- Koelkast: Maak de cocktailworstjes krans in de ochtend en dek af met plasticfolie.
- Diepvries: Maak de kerstkrans eerder en vries met bakplaat in. Haal de kerstkrans van de bakplaat als hij bevroren is en verpak in twee lagen plasticfolie. Zo blijft hij tot 2 weken goed. Hij hoeft niet ontdooid te worden. Verwijder het plasticfolie en leg op de bakplaat. Bak 30 minuten bij 200 °C tot hij gaar is.
Geef een reactie