Zet vandaag een lekker hapje op tafel: de enige echte Gorgonzoladip. Ik heb echt een zwak voor lekkere dips en ik moest dit recept met jullie delen. Deze blauwe kaasdip met crème fraîche, Gorgonzola en bieslook is een romige dip die past op elk feestje.
Serveer met crackers, dipstokjes of groenten en je hebt een lekkere snack waar iedereen blij van wordt!
Smeuïge Gorgonzola Dipsaus
Oké dus hier komt het. Het geheim van een romige Gorgonzoladip is niet zo'n heel geheim. Naast de Gorgonzola, die je al verwachte gebruik je crème fraîche, die het heerlijk romig maakt. De honing en bieslook brengen de dip verder op smaak.
Gorgonzola is een blauwe kaas met een intense smaak, en heerlijk romig. Het is een bekende kaas die ik graag in de keuken gebruik. Bijvoorbeeld in een heerlijke salade met sinaasappel en spicy walnoten of in een gorgonzola appel quiche. Het is altijd een heerlijke smaakbom en je kunt er heerlijk mee variëren. Zoals bij deze dip, waar je gasten blijven terugkomen voor meer.
Blauwe Kaasdip
Deze blauwe kaasdip is een onontdekte parel in de wereld van dips en spreads en is een absolute must-try. Dus maak met een paar eenvoudige ingrediënten en een klein beetje tijd de heerlijkste Gorgonzoladip.
Serveer deze dipsaus met crackers, kleine soepstengels of rauwkost. Dit is heerlijk met komkommer, tomaatjes en wortel. Je zult er geen genoeg van kunnen krijgen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 150 gram Gorgonzola kaas
- 100 ml crème fraîche
- 1 halve citroensap
- 10 gram bieslook
- 1 eetlepel honing
- ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verkruimel de Gorgonzola boven de kom van een keukenmachine.150 gram Gorgonzola kaas
- Voeg de crème fraîche daaraan toe.100 ml crème fraîche
- Doe ook de honing, peper en bieslook in de kom. Pers de halve citroen erboven uit.1 halve citroensap, 10 gram bieslook, 1 eetlepel honing, ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- Pulseer tot je een gladde dip hebt. Serveer met rauwkost, soepstengels of toastjes.
Opmerkingen:
- Koelkast: Dek de Gorgonzoladip af met plasticfolie, of gebruik een luchtdichte verpakking en bewaar het maximaal drie dagen in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.
- Diepvries: Vries het niet in. De consistentie van de dip zal veranderen, en het is niet zo lekker meer.
- Restjes: gebruik ze op een broodje of een wrap (met wat sla en gerookte kip), als lunch de volgende dag!
Geef een reactie