Wil je een eenvoudig en smaakvol visgerecht dat altijd lukt? Probeer dan deze gebakken zalmforel uit de oven! Met slechts een paar ingrediënten – citroen, dille, knoflook en een goede zalmforel – zet je in een handomdraai een gezond en heerlijk gerecht op tafel.
Door de bereiding in de oven blijft de vis zacht en sappig, terwijl de huid een lekker krokant laagje krijgt. Geen gedoe, geen ingewikkelde technieken: even voorbereiden, in de oven schuiven en genieten!

Zalmforel met Citroen en Dille uit de Oven
Ik zag zalmforel liggen en dacht meteen: dit moet ik maken! In de zomer leg ik hem vaak op de BBQ, maar daar was het nu geen weer voor. Dus hup, de oven in!
Doordat de vis zijn huid nog heeft, blijft hij lekker sappig en kun je hem heel makkelijk klaarmaken.
Citroen en dille passen perfect bij de zachte smaak van zalmforel. Een beetje knoflook erbij en je hebt een heerlijk, simpel gerecht. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd, maar ook perfect voor een feestelijk diner. Serveer het met een frisse salade, geroosterde groenten of aardappeltjes uit de oven, en je hebt een complete en gezonde maaltijd.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- olijfolie, om in te vetten
- 1 zalmforel, schoongemaakt
- 1 theelepel viskruiden
- 1 citroen, in plakjes
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 3 takjes dille, vers
- zout en peper, naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.olijfolie
- Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier.1 zalmforel
- Snijd met een scherp mes schuine inkepingen in de vis, tot op de graat.
- Bestrooi de binnenkant van de vis met viskruiden.1 theelepel viskruiden
- Vul de buikholte met plakjes citroen, dille en knoflook.1 citroen, 3 teentjes knoflook, 3 takjes dille
- Steek extra plakjes knoflook in de inkepingen aan de zijkant.
- Bestrooi de vis aan alle kanten met zout en peper.zout en peper
- Leg de vis in de ovenschaal en bak 25 minuten in de oven, tot hij gaar is.
Opmerkingen
Ja! Dit recept werkt ook goed met dorade, zeebaars of gewone forel. 3. Wat serveer ik erbij?
- Geroosterde groenten met courgette, aubergine en tomaat.
- Aardappeltjes uit de oven met tijm en knoflook.
- Een frisse salade met zongedroogde tomaten, aardbeien en honing-mosterd dressing.
- Koelkast: Bewaar de vis afgedekt in een bakje, tot 2 dagen.
Geef een reactie