Deze makkelijke Halloween spinnentaart wordt het zoete baksel dat je feestje gaat opvrolijken. Geen gewone peperkoek cake, maar gevaarlijk lekker door de meringue frosting en M&M's. Een heerlijk Halloween taart recept.
Deze cake is gemaakt van een kruidcake en past heerlijk bij het gure weer dat normaal bij Halloween hoort. Bij elke hap verwarmt het en het past heerlijk bij een kop chocolademelk of thee. Door de cake af te werken met een frosting en vervolgens spinnen erover te verdelen past hij natuurlijk helemaal in het spannende thema.
Deze taart zelf maken is niet moeilijk!
Nu lijkt het misschien wel heel erg moeilijk, maar het valt reuze mee. De spinnenlijven zijn M&M's en de poten en het web van chocolade. Door de vele kleuren wordt de taart heerlijk uitbundig.
Jump to:
Hoe teken je een spinnenweb op een taart?
Het lijkt heel ingewikkeld, maar het is erg makkelijk. Pak je gekleurde frosting en maak het goed warm (dan kun je de lijnen makkelijker schrijven).
Zet een punt in het midden en maak een kruis. Vervolgens maak je een diagonaal helemaal en een tweede diagonaal tot het midden. Maak nu tussen de lijnen bogen met de frosting. Start daarbij vanuit het midden en werk naar buiten toe (dan veeg je de lijnen die je al gemaakt hebt niet uit.
Top Tips
Meng het beslag tot het goed gemengd is maar niet langer. Er mogen zelfs nog klontjes in zitten. Wanneer je te lang mixed komt er te veel lucht in en zakt de taart in.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zo krijg je de cake goed los en blijft de bovenzijde mooi glad. Bakpapier knip je eenvoudig rond. Dat kun je in deze YouTubevideo terugzien.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Kruidcake
- 400 gram appelstroop
- 250 gram honing
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- 500 gram Volkoren tarwemeel
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 300 ml karnemelk
Italiaanse meringue boter frosting
- 3 eiwitten maat L
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 gram suiker
- 250 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
Garnering
- Gekleurde frosting stift
- M&M's
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kruidkoek
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170 °C of 160 °C
- Verwarm in een pannetje de appelstroop, honing en suiker en roer door tot alles is opgelost. Zet het vuur uit en laat licht afkoelen.400 gram appelstroop, 250 gram honing, 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- Meng in een tweede kom de twee soorten bloem, bakpoeder en speculaaskruiden met een garde door.3 eetlepels speculaaskruiden, 500 gram Volkoren tarwemeel, 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder
- Voeg de karnemelk toe, terwijl je roert en vervolgens het stroopmengsel. Roer tot een egaal beslag.300 ml karnemelk
- Giet het beslag in het springvorm en bak 60 minuten in de oven (of tot een satéprikker die je in het midden van de cake prikt er droog uitkomt).
- Laat de cake vijf minuten staan en verwijder dan de vorm.
- Zet de cake op een rooster en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Italiaanse meringue boter frosting
- Breng de pan met water, die je klaar hebt staan aan de kook. Zet het vuur dan laag.
- Meng in de vuurvaste kom de eiwitten en het vanille-extract met de suiker.3 eiwitten, 1 theelepel vanille-extract, 50 gram suiker
- Zet de schaal op de pan met heet water en verwarm, terwijl je blijft roeren met een garde of mixer, de eiwitten tot ze 70 °C zijn. Controleer met een suikerthermometer.
- Haal de kom van het vuur af en mix de eiwitten met een mixer tot ze tot kamertemperatuur zijn afgekoeld.
- Voeg dan, terwijl je blijft mixen, de boter klontje voor klontje door de meringue en blijf mixen tot je een glad mengsel hebt.250 gram boter
Hoe maak je de spinnen cake voor Halloween
- Leg de taart ondersteboven voor je (zo heb je een vlakke bovenzijde).
- Verdeel de helft van de frosting over de bovenzijde en strijk glad met een pallet mes.
- Bestrijk vervolgens de randen met de frosting.
- Pak de stift en teken een web aan de bovenzijde.Gekleurde frosting stift
- Leg twee M&Ms in het lege vlak en teken de poten en een draadje naar het web. Leg de M&M's met de zijde zonder bedrukking boven.M&M's
- Teken met de stift nog twee ogen op het snoepje. Verdeel zo een aantal spinnen over de bovenkant en de zijkant van de taart.
Opmerkingen:
- Meng het beslag tot het goed gemengd is maar niet langer. Er mogen zelfs nog klontjes in zitten. Wanneer je te lang mixed komt er te veel lucht in en zakt de taart in.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zo krijg je de cake goed los en blijft de bovenzijde mooi glad. Bakpapier knip je eenvoudig rond. Dat kun je in deze YouTubevideo terugzien.
- Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te prikken na het bakken. Komt de prikker er schoon en droog uit dan is de cake gaar.
- Laat de cake 5 minuten staan voordat je de springvorm verwijdert. Doordat de taart ligt afkoelt, krimpt hij iets en is de vorm makkelijker te verwijderen.
- Koelkast: Je kunt de taart prima in de ochtend maken. Bewaar hem in de koeling tot gebruik.
- Diepvries (zonder meringue laag): De cake kun je tot 3 maanden invriezen. Met Meringue kun je deze taart niet meer invriezen.
Geef een reactie