Deze lekkere en gezonde Griekse pasta met tonijn is simpel, snel en makkelijk te maken. Een verse tomatensaus met lekkere kruiden bedekt de romige pasta.
Deze lekkere en gezonde Griekse pasta wordt gemaakt met tonijn. Een verse tomatensaus met lekkere kruiden bedekt de romige pasta. De tonijn en feta zorgen voor een extra smaak accent, samen met de citroen en oregano. Dit gerecht, snel klaar te maken is een topper!
Tips
- Plakt de fusilli teveel voeg dan na het koken 1 eetlepel olijfolie door de pasta. Toevoegen aan het kookwater helpt het plakken niet tegen te gaan.
- Voeg aan het water waarin je de pasta kookt 2 theelepels zout toe. Pasta moet je koken in water zo zout als de zee.
Vervangers
- Fusilli kun je ook vervangen door Penne, Tagliatelle of Farfalle. Vervang het niet door macaroni, want dat is veel kleiner en geeft een hele andere ervaring.
- Kun je geen Feta aankomen, gebruik dan witte kaas met kruiden.
Budget vriendelijke versie
- Vervang de Fusilli door Penne dat is voordeliger
- Gebruik witte kaas plak in plaats van feta.
- Vervang de citroen door citroensap
- Vervang de bruine suiker door gewone normale suiker.
- Gebruik 1 theelepel knoflookpoeder in plaats van 3 tenen knoflook.
De prijs van deze budgetvriendelijke versie bedraagt €0.95 per persoon
Lekker erbij
- Lekker warm pitabrood en hummus. Of de pitabroodjes met geitenkaas walnotendip
Bewaaradvies
- Dek de pasta af en bewaar hem tot 2 dagen in de koelkast. De pasta is ook heerlijk als koude pasta salade de dag erop voor de lunch.
- Je kunt de pasta ook invriezen in een luchtdicht afgesloten bakje of een plastic diepvrieszak. Op deze manier blijft hij tot 3 maanden lekker.
Andere lekkere pasta
recepten
- Een heerlijke verzameling pasta (en andere recepten) vind je bij het Italiaans buffet
- Macaroni ovenschotel
- Pastasalade met gerookte kip, rucola en pesto
- Spaghetti carbonara met garnalen
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui in ringen gesneden
- 2 theelepels bruine suiker
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 2 theelepels oregano
- 400 gram fusilli
- ½ citroen
- 100 gram feta
- 250 gram tonijn
- zout en peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit een koekenpan op het vuur en giet de olie erin.
- Fruit de uien 3 minuten, voeg de suiker en de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten. Blijf roeren.
- Voeg de tomaten en de oregano toe en kook alles 10 minuten.
- Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen gaar en giet je hem af.
- Pers het sap van de citroen uit en roer dat door de saus.
- Verkruimel de feta boven de pan en roer de tonijn erdoor heen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta met de saus.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Pannen
Geef een reactie