Soms heb je gewoon zin in lekker eten. Iets warms en hartigs. Comfortfood dus. Maar ja, geen tijd (of zin) om lang in de keuken te staan. Dan is deze snelle lasagnette echt ideaal. Alles gaat in één pan en binnen twintig minuten zit je aan tafel. Minder afwas, meer genieten.
De smaken zijn rijk en romig. De pasta is zacht, de saus zit vol smaak en de gesmolten kaas maakt het helemaal af. En het fijnste? Je hebt geen oven nodig!

Makkelijke Lasagnette met Gehakt en Mozzarella
Vroeger aten we thuis vaak een AVG’tje. Maar als er lasagne op tafel kwam, dan was het feest. Die lagen pasta, die geur uit de oven … heerlijk! Deze lasagnette brengt me terug naar die tijd, maar dan in een makkelijke versie. Snel klaar, uit één pan, en nog steeds vol smaak. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch iets lekkers op tafel wilt zetten.
Dit is echt een van mijn guilty pleasures. De geur die door het huis gaat, de gesmolten kaas bovenop, zo lekker. En gelukkig ben ik hier thuis niet de enige die ervan geniet. Deze staat dan ook regelmatig op ons menu.
Top Tip
Gebruik verse lasagnebladen voor de beste textuur en smaak. Ze garen sneller en geven een authentieke touch aan je gerecht.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 400 gram rundergehakt
- 1 winterwortel, fijn geraspt
- 1 stengel bleekselderij, in fijne blokjes gesneden
- 1 rundvlees bouillonblokje
- 500 ml gezeefde tomaten, of passata
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- ½ theelepel gedroogde oregano
- 250 gram verse lasagne bladen, of pasta zoals tagliatelle
- 125 gram buffelmozzarella, gescheurd
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 5 blaadjes basilicum vers, fijn gesneden
Instructies
- Zet een grote hapjespan of diepe koekenpan op middelhoog vuur.1 eetlepel Olijfolie
- Verhit een scheutje olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten tot glazig.1 ui, 2 teentjes knoflook
- Voeg het gehakt toe. Bak het in 3 minuten bruin en rul.400 gram rundergehakt
- Doe de wortel, bleekselderij en het verkruimelde bouillonblokje erbij. Roerbak 2 minuten mee.1 winterwortel, 1 stengel bleekselderij, 1 rundvlees bouillonblokje
- Giet de gezeefde tomaten in de pan. Voeg de Italiaanse kruiden en oregano toe. Voeg een klein scheutje water toe als de saus te dik is.500 ml gezeefde tomaten, 1 theelepel italiaanse kruiden, ½ theelepel gedroogde oregano
- Scheur de verse lasagnebladen in stukken. Leg ze bovenop de saus en duw ze met een lepel goed onder.250 gram verse lasagne bladen
- Dek de pan af met een deksel (of aluminiumfolie). Laat het 8– 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe, zodat het niet aanbakt. Gebruik je droge pasta? Kook die dan eerst apart beetgaar en roer daarna door de saus.
Serveren
- Roer de lasagnette goed door. Verdeel de stukjes mozzarella erover.125 gram buffelmozzarella
- Strooi de Parmezaanse kaas bovenop. Dek de pan weer af en laat 2 minuten staan, zodat de kaas smelt.30 gram Parmezaanse kaas
- Bestrooi vlak voor het serveren met verse basilicum.5 blaadjes basilicum vers
Opmerkingen
- Meer groenten? Voeg blokjes courgette of paprika toe.
- Andere pasta? Tagliatelle of pappardelle kan ook. Zorg dat de pasta goed in de saus ligt tijdens het koken.
- Koelkast: Laat helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje. Zo blijft het 2 tot 3 dagen goed.
- Vriezer: Verdeel in porties en vries tot 3 maanden in. Laat in de koelkast ontdooien.
- Opwarmen: Op laag vuur in een pan met twee eetlepels water erbij.
Voedingswaarde
Recept en fotografie: Andrea Janssen – https://www.byandreajanssen.nl
Geef een reactie