Een cocktail met een gouden touch deze golden espresso martini. Met wodka, espresso en een touch of gold. Geniet van deze cocktail!
Waar kun je beter het jaar mee uitluiden (of juist inluiden) als met een drankje met een gouden randje. Precies, naast een champagne cocktail (en daar heb ik er al diverse van op mijn blog staan, zoals de champagne met stoofpeertjes, aardbeien prosecco en de heerlijk zoete mandarijn champagne. Maar een mooie cocktail met een golden touch ontbrak nog.
Dus toen ik voor de foodblogswap een heerlijk recept mocht maken van het blog van Mariska Flying Foodies genaamd en deze heerlijke espresso martini zag, besloot ik daar een twist aan te geven. Aan de cocktail voegde ik wat eetbaar goudpoeder toe. En wanneer je dat shaked met de rest van de ingrediënten krijg je een mooie gouden swirl door je cocktail. Nou hoe gaaf is dat?
Dus heb je binnenkort een nieuwjaarsborrel of een ander leuk evenement en ben je op zoek naar een "gouden" drankje dan is dit zeker een aanrader.
Het was overigens niet zo heel makkelijk om een lekker recept te vinden bij Mariska, want mijn aandacht werd vaak getrokken door de mooie stranden van Mauritius en de leuke foto's uit Bangkok. Want naast een kookblog is de flying foodie ook een reisblogs. Een superleuke combinatie en zeker een aanrader om eens een bezoekje te brengen.
Maar nu eerst het
It's a good taste!
Recept van de Golden espresso
Martini
Heb je deze golden espresso martini gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGolden espresso martini
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
200 ml espresso afgekoeld
1 theelepel poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe alle ingrediënten in de cocktailshaker en shake goed. Ongeveer 10 minuten.
- Laat het zeefje op de shaker en giet in de glazen.
- Wanneer je het leuk vindt dep je de glasrand vooraf in wat water en druk je hem daarna in goudpoeder.
Opmerkingen:
- goudpoeder is niet te koop via de Albert Heijn. Je kunt het verkrijgen in kookwinkels en taart decoratie winkels
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- Cocktail shaker en glazen
Geef een reactie