Wil je een heerlijk zomers drankje, dat romig, smaakvol is? Maak deze romige aardbeienlikeur makkelijk zelf. Het perfecte drankje voor een feestje, een romantisch dinertje of een cocktail party.
Proef deze romige Aardbeienlikeur zelf!
Ik kan genieten van een lekkere cocktail of likeurtje dat je feestje op etentje afmaakt. En daarbij probeer ik altijd rekening te houden met het seizoen of de gelegenheid. En nu de aardbeien volop in het seizoen zijn, leek het me leuk om daar iets mee te gaan maken.
De aardbeien zoet je een klein beetje extra met wat suiker en je voegt wat vanille toe als extra smaakmaker. Door dat te zeven (wie wil er nu pitjes in zijn likeur) en vervolgens op smaak te brengen met room krijg je een heerlijk drankje.
Deze romige aardbeienlikeur serveer je ijskoud, als voorafje bij het eten, maar is ook erg lekker als drankje bij een feestje.
Wat heb je nodig voor Zelf Aardbeienlikeur Maken?
Om deze Romige Aardbeienlikeur te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Wodka: Water en Alcohol op basis van rogge, aardappel of mais. Dit geeft een neutrale sterke drank, zonder geur of uitgesproken smaak.
- Aardbeien: Gebruik verse aardbeien. Zoek naar mooie rode aardbeien met verse groene blaadjes. De aardbeien moeten stevig zijn en zoet ruiken. Was ze en verwijder het kroontje (in deze volgorde. Verwijder je eerst het kroontje dan zuigt de aardbei het waswater op en worden ze waterig)
- Suiker: Om de likeur te zoeten en langer te kunnen bewaren.
- Vanille-extract: Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Slagroom: Geeft een romige smaak aan de likeur.
- Melk: Gebruik volle melk om een frisse likeur te maken. Wanneer je alleen room gebruikt wordt de likeur wat zwaarder van textuur (maar als je dat lekker vindt, vooral doen!)
Hoe maak je Homemade Aardbeienlikeur?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in de kom van de keukenmachine en schep de suiker erbij. Zet aan tot je een gladde massa hebt.
- Doe de slagroom, melk, vanille en aardbeienpuree in een pan en laat heet worden, terwijl je roert tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit.
- Zet een zeef op een maatbeker (dat is handig als je dadelijk de likeur in de flessen gaat gieten en zeef de aardbeienroom).
- Schenk de Wodka bij de gezeefde aardbeienroom en meng alles goed door. Nu doe je de aardbeienlikeur in schone, gesteriliseerde flessen en laat je ze minimaal een dag goed op smaak komen in de koelkast.
Serveer ijskoud, met wat ijs (als je dat lekker vindt, dat hoeft niet).
Tips, Vervangingen en Variaties
- Aardbeien: Je kunt ook diepvries aardbeien gebruiken. Laat ze dan vooraf ontdooien.
- Ook lekker door aardbeien te vervangen door frambozen en perzik.
- Exotisch: Vervang de melk door kokosmelk.
- Wodka: In plaats van Wodka kun je ook Jenever of Gin gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 400 gram aardbeien schoongemaakt en kroontje verwijderd
- 250 gram suiker
- 200 ml slagroom
- 100 ml volle melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml wodka
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de aardbeien met de suiker in de kom van een keukenmachine en zet aan tot de aardbeien gepureerd zijn.400 gram aardbeien, 250 gram suiker
- Doe de aardbeienpulp in een pan samen met de slagroom, melk en vanille-extract en laat warm worden terwijl je roert.200 ml slagroom, 100 ml volle melk, 1 theelepel vanille-extract
- Wanneer de suiker is opgelost zeef je de aardbeienroom.
- Meng de aardbeienroom met de wodka en schenk in een schone gesteriliseerde fles.200 ml wodka
- Zet in de koelkast en laat minimaal een dag op smaak komen, voordat je hem gaat serveren. Serveer ijskoud!
Opmerkingen:
- Je kunt ook diepvries aardbeien gebruiken. Laat ze dan vooraf ontdooien.
- Ook lekker door aardbeien te vervangen door frambozen en perzik.
- Exotisch: Vervang de melk door kokosmelk.
- Wodka: In plaats van Wodka kun je ook Jenever of Gin gebruiken.
Geef een reactie