Gevulde kip uit de oven is een makkelijk te bereiden recept dat heerlijk is op elke drukke doordeweekse avond, maar ook een TOP-idee om te serveren op je volgende etentje. Het is gevuld met pesto en mozzarella en vervolgens omwikkeld met spek. Zet de heerlijke kipfilets in de oven en na 35 minuten heb je een sappig, smaakvol stuk kip dat iedereen wil eten.
Hou jij ook zo van ovenschotels? Ik ben dol op ze omdat ze meestal gemakkelijk te bereiden zijn en nadat je ze in de oven hebt gezet om te bakken, je niet op ze hoeft te letten. Het is dus heel relaxed tot etenstijd.
Deze kip uit de oven gevuld met pesto en Mozzarella is een van de beste recepten die ik ken, en ik serveer het als ik behoefte heb aan een eenvoudig diner, maar ook als ik een elegant etentje heb. Want dit recept kan echt altijd. Ook omdat dit ZO lekker is dat het altijd een goed moment is om het aan tafel te zetten.
En als je behoefte hebt aan meer makkelijke kip recepten uit de oven? Deze Italiaanse kip ovenschotel, gebakken krokante sesam honing kip en een ovenschotel met kip citroen en tijm zijn echt heerlijk en ook nog eens makkelijk te bereiden!
De geschiedenis van Pesto
Pesto (of pesto alla Genovese) is een van de meest populaire pasta-toppings in Italië. De naam pesto betekent "gestampt". Deze saus is afkomstig uit de regio Genua in Italië. Het traditionele pesto recept bevat olijfolie, basilicum, knoflook, zeezout, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Die worden met behulp van een vijzel en stamper fijngemalen tot je een glad mengsel hebt: de pesto.
In Italië wordt pesto gecombineerd met pastagerechten en carpaccio. Maar het wordt ook ver buiten Italië gebruikt op toast, broodjes, salades en als vulling voor de kip. Zoals in dit recept.
Ingrediënten voor oven kip met mozzarella en pesto
De ingrediënten die je nodig hebt om gevulde kip met pesto, Mozzarella en bacon te maken:
Bereiding Kip met pesto en spek uit de oven
Een recept dat je makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Dit makkelijke recept begint met het vullen van de kipfilet. Vervolgens wikkel je hem in bacon en doe je het vlees in een ovenschaal. Strooi de toppings (zongedroogde tomaten, paneermeel en Parmezaanse kaas) over het vlees en bak goudbruin in de oven.
- Welke oventemperatuur? Bak de kipfilet 35 minuten bij 220 °C (onder- en bovenwarmte). Gebruik je de hetelucht stand dan kun je de temperatuur verlagen naar 200 °C. Check na 20 minuten en vervolgens elke vijf minuten of de bacon niet te bruin wordt. In dat geval dek je de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak je verder.
- Hoe weet ik of de kip goed gaar is? De beste methode: gebruik een vleesthermometer. Wanneer die 75 °C aangeeft is de kip gaar. Een tweede methode is om de kip te halveren en te kijken naar de kleur. Het vlees mag niet meer glazig zijn. Druk even op het vlees. Wanneer de sappen helder zijn is het vlees gaar.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 theelepels groene pesto
- 125 gram mozzarella verdeeld in vier stukken
- 8 plakjes spek
- 5 zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C.
- Snij de kip met een mes voor ¾ deel over het lange deel. Niet door en door, laat de achterkant van de kip aan elkaar zitten zodat je een envelop krijgt waar je iets in kunt stoppen.4 kipfilets
- Smeer de binnenkant in met pesto en doe een stukje Mozzarella in de holte. Sluit het dan.4 theelepels groene pesto, 125 gram mozzarella
- Wikkel twee plakjes spek om de kip. Leg de filet in een ovenschaal en herhaal de eerste vier stappen voor de andere kipfilets.8 plakjes spek
- Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel over de kipfilets.5 zongedroogde tomaten
- Bestrooi met paneermeel en Parmezaanse kaas.4 eetlepels paneermeel, 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- Bak de kip 35 minuten in de oven of tot het gaar is. Serveer onmiddellijk
Opmerkingen:
- Koelkast - Dek het af en bewaar het maximaal drie dagen in de koelkast.
- Diepvries - Je kunt deze in pesto gebakken kip met Mozzarella prima in de vriezer invriezen. Zorg ervoor dat je het in een luchtdichte verpakking bewaart. Je kunt het tot drie maanden invriezen.
- Opwarmen - Bak het, afgedekt met aluminiumfolie gedurende 20 minuten bij 180 °C. Wil je de kip krokanter maken; verwijder de folie van de laatste vijf minuten.
Siem says
Heerlijk! Supermalse, geurige en smakelijke kip met knapperig spek. Makkelijk vooruit te bereiden en voor ieder moment te doen ook een dinertje.
Blijvertje! Lekker met knoflook aardappeltjes uit de oven, veldsla salade met mosterddressing.