Een simpel, lekker en elegant gerecht: Tagliatelle met Gevulde kip. Heerlijk romige tagliatelle met kip gevuld met dadels en Surimi. Een heerlijke vulling en een goede smaakmaker voor de kip. Een recept uit de Italiaanse keuken met een luxe tintje. Makkelijk en lekker, probeer zelf.
Luxe Tagliatelle met Kip
Soms wil je een keer uitpakken, bijvoorbeeld bij een romantisch dinertje of een etentje met vrienden. Dan is dit het perfecte recept: romige Tagliatelle met gevulde kip. De vulling bestaat uit Surimi, dadels en een sjalotje dat lekker veel smaak aan de kip geven. Bak de kip vervolgens in de oven tot hij goed gaar is. De tagliatelle meng je met een goede olijfolie en Pecorino zodat hij mooi romig wordt.
Dit recept wil je maken omdat je makkelijk een luxe maaltijd op tafel zet. Het is budgetvriendelijk en een leuke afwisseling. De vulling geeft veel smaak aan de kip, en deze is goed voor te bereiden. Je maakt de pakketjes in de ochtend en legt ze in de koeling. Zo hoef je ze alleen nog maar op te warmen.
Top Tip
Gebruik verse pasta voor het lekkerste resultaat.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 40 gram surimi fijngesneden
- 1 sjalotje fijngesneden
- 2 gedroogde dadels fijngesneden
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 ei maat s, losgeklopt
- zout en peper
- 2 kipfilets
- 200 gram tagliatelle
- 50 gram Pecorino kaas of Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃. Scheur 2 stukken aluminiumfolie af en vet die in met olijfolie.
- Meng in een kom de sjalotjes, dadels, krab, paneermeel en het ei en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.40 gram surimi, 1 sjalotje, 2 gedroogde dadels, 1 eetlepel paneermeel, 1 ei, zout en peper
- Maak met een mes een inkeping in de kipfilets, zodat een zakje ontstaat. Zorg dat je de kipfilet kunt openklappen, maar dat je niet door de achterkant heen snijdt.2 kipfilets
- Vul deze met het surimi-dadelmengsel en druk de filets goed dicht.
- Vouw het aluminiumfolie er strak omheen en leg de pakketjes op de bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
- Verwarm water in de pan en kook de pasta 10 minuten.200 gram tagliatelle
- Giet af en meng met wat olijfolie en vers geraspte kaas.50 gram Pecorino kaas, 3 eetlepels olijfolie
- Verwijder de aluminiumfolie voorzichtig (het kan een beetje stomen) en snijdt de kipfilet in 1 cm dikke plakken.
- Leg wat pasta op het bord en leg de kip erboven.
Geef een reactie