Een simpel, lekker en elegant gerecht: een heerlijk romige tagliatelle met kip gevuld met dadels en krab.
Een aantal weken geleden was ik aan het nadenken over een Valentijnsmenu en toen dacht ik aan verschillende mogelijkheden. Decadent, luxe, chocola (zeker chocola) het schoot allemaal door mijn hoofd. En toen ging ik voor mezelf na wat ik romantisch eten vond.
Lady en de Vagebond
En bij het hoofdgerecht moest ik meteen denken aan de film Lady en de Vagebond met de spaghetti scene tussen die twee honden. Dat was denk ik mijn eerste echte kennismaking met romantiek en is me altijd bijgebleven (kan ook zijn dat ik hem wel honderd keer gezien heb omdat we indertijd maar 1 videoband (ja zo lang geleden al) hadden met kindervideo's). Maar dit is 1 van mijn romantische kinderherinneringen.
Valentijnsdiner
Dus voor het Valentijnsmenu moest het iets met spaghetti (of tagliatelle) worden. En dus voor vandaag een simpel, lekker en licht decadent gerecht: kip gevuld met krab en heerlijk romige tagliatelle van ei.
- Heb je geen aluminiumfolie in huis, dan kun je ook bakpapier gebruiken.
- Gebruik verse pasta voor het lekkerste resultaat.
- Dit recept kun je niet bewaren, je eet het meteen op.
- Vervang de krab door garnalen als je deze echt niet aan kunt komen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlTagliatelle en kip gevuld met krab
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 200 gram tagliatelle
- kaas (oud)
- 40 gram krab
- 1 sjalotje
- 2 dadels (gedroogd)
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 ei (maat s, losgeklopt)
- zout en peper
- olijfolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Scheur 2 stukken aluminium folie af en vet die in met olijfolie.
- Snij het sjalotje en de dadels zeer fijn.
- Meng in een kom de sjalotjes, dadels, krab, paneermeel en het ei en meng goed door.
- Maak met een mes een inkeping in de kipfilets, zodat een zakje ontstaat.
- Vul deze met het krabmengsel en druk de filets goed dicht.
- Vouw het aluminiumfolie er strak omheen en leg de pakketjes op de bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
- Verwarm water in de pan en kook de pasta 10 minuten.
- Giet af en meng met wat olijfolie en vers geraspte oude kaas.
- Verwijder de aluminiumfolie voorzichtig (het kan een beetje stomen) en snijdt de kipfilet in 1 cm dikke plakken.
- Leg wat pasta op het bord en leg de kip erboven.
- Serveer met de rucola salade
Opmerkingen:
- Heb je geen aluminiumfolie in huis, dan kun je ook bakpapier gebruiken.
- Gebruik verse pasta voor het lekkerste resultaat.
- Dit recept kun je niet bewaren, je eet het meteen op.
- Vervang de krab door garnalen als je deze echt niet aan kunt komen.
Geef een reactie