Een lekker, simpele Italiaanse ovenschotel die makkelijk en snel te maken is.Een Italiaanse ovenschotel met citroen, tomaat en rucola
Italiaanse ovenschotel, een makkelijke maaltijd
Eerst maak je een heerlijke marinade van de Italiaanse kruiden, wat knoflook en olijfolie en daar marineer je de kip snel mee. Daarna voeg je een heerlijke portie groenten toe en verdeel je stokbrood met kruidenboter over de bakplaat. De rest van de marinade schenk je over de bakschaal en je schuift het geheel in de oven. Na 30 minuten heb je vervolgens een heerlijke maaltijd, die je verder nog op smaak brengt met peperige rucola.
Voldoende groente eten
Je hoort het overal, maar het is ook super belangrijk: voldoende groenten eten. In deze ovenschotel zitten al aardig wat groenten verstopt, maar ik serveer hier ook graag een heerlijke salade bij. Er zit wat vlees in, maar zoals je gewend bent is de portie klein.
In het recept gebruik ik lekkere Roma tomaten, een typische Italiaanse groenten. De kruiden uit de Italiaanse keuken combineren daar dan ook geweldig bij. Rozemarijn, tijm en salie zijn stuk voor stuk kruiden die goed samengaan met tomaat. Datzelfde geldt ook voor de ui en de citroen.
Voor wat extra smaak heb ik reepjes zongedroogde tomaat toegevoegd. Het heeft een vlezige structuur en is net wat sterker van smaak dan de gestoofde tomaten wat een heerlijk accentje geeft.
Het stokbrood absorbeert bijna alle sappen die vrijkomen en geeft een smaak explosie in je mond.

📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Italiaanse ovenschotel met citroen, tomaat en rucola
Ingrediënten
- 1 handvol Italiaanse kruiden, vers
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 5 eetlepels olijfolie , extra vierge
- 3 kipfilets
- 1 rode ui
- 6 tomaten, Roma is erg lekker bij dit recept
- 1 citroen
- 3 zongedroogde tomaten
- 1 stokbrood met kruidenboter
- 85 gram rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snij de Italiaanse kruiden fijn (verwijder eerst de stengels als die er nog aan zitten).
- Meng de Italiaanse kruiden met de knoflook en olijfolie.
- Halveer de kipfilets en meng ze door de marinade.
- Leg de kipfilets op de bakplaat.
- Snij de ui in ringen, de tomaten in vieren, de citroen in achten en de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Verdeel de groenten om de kipfilets.
- Breek het stokbrood in stukken en leg dat op de groenten en kip.
- Sprenkel het restant marinade over de ovenschotel.
- Schuif de bakplaat de oven in en bak de ovenschotel gedurende 30 minuten.
- Haal uit de oven en meng de rucola door de kip en groenten.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Cisca says
Lijkt me heel lekker, en makkelijk voor het weekend of zomerse dagen.
Andréa says
Heel makkelijk dat is zeker!