Een ovenschotel die je snel klaar maakt en ideaal is voor elke weekdag. Lekker slank met kip en heerlijk vol smaak door de citroen en tijm.
Een frisse ovenschotel met malse kip, heerlijke citroen, tijm en oregano. Even de oven in en klaar. Lekker met aardappeltjes en een salade. En je kunt hem al helemaal voorbereiden voor die drukke dagen van de week.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 800 gram kipfilets
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 teentjes knoflook
- 2 citroenen
- 3 takjes verse tijm
- 250 ml kippenbouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 ℃.
- Dep de kipfilets droog en breng op smaak met zout en peper.800 gram kipfilets, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel gemalen zwarte peper
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi met oregano.2 theelepels gedroogde oregano
- Snij de knoflook fijn en strooi dat over de kipfilets.2 teentjes knoflook
- Halveer de citroenen en snijdt elke helft in vieren. Leg de citroenpartjes om de kip.2 citroenen
- Schenk de kippenbouillon in de ovenschaal en leg de tijm in de bouillon.3 takjes verse tijm, 250 ml kippenbouillon
- Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven.
- Verwijder de aluminiumfolie voorzichtig.
Geef een reactie