Een ovenschotel die je snel klaar maakt en ideaal is voor elke weekdag. Lekker slank met kip en heerlijk vol smaak door de citroen en tijm.
Een frisse ovenschotel met malse kip, heerlijke citroen, tijm en oregano. Even de oven in en klaar. Lekker met aardappeltjes en een salade. En je kunt hem al helemaal voorbereiden voor die drukke dagen van de week.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 citroenen
- 3 takjes tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels oregano
- 250 ml kippenbouillon
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Dep de kipfilets droog en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi met oregano.
- Snij de knoflook fijn en strooi dat over de kipfilets.
- Halveer de citroenen en snijdt elke helft in vieren. Leg de citroenpartjes om de kip.
- Schenk de kippenbouillon in de ovenschaal en leg de tijm in de bouillon.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven.
- Verwijder de aluminiumfolie voorzichtig.
Geef een reactie