Heerlijke bladerdeeg flappen gevuld met chocola, karamel en hazelnoot. Even
bakken in de oven en je hebt je eigen pain au Chocolat variant.
Voor de Swiepswoepswap, een uitwisseling onder Food instagrammers, werd ik gekoppeld aan Lizzylizzblog. Een Belgische blogster, wat superleuk is want er zijn wat termen die toch verschillen met de Nederlandse taal. Bloemsuiker bijvoorbeeld, wat gewoon poedersuiker betekende. En zo kwam ik nog wat termen tegen.
Toen ik aan het rondstruinen was kwam ik hazelnoot chocolade bladerdeeg flapjes tegen. Kun je dan nog door bladeren. Ik dus niet. Het pleit was beslecht en deze gingen het worden.
En het bleek de perfecte keuze. De romige chocola, het krokante bladerdeeg en de knapperige hazelnoten. Ik zie dit bij de volgende brunch op ons menu verschijnen!
Tips
- Wil je een wat minder zoet recept laat dan de karamel achterwege. Ook kun je de melk chocola vervangen door puur.
- Zorg dat je het chocolademengsel laat afkoelen, anders krijg je het niet in het bladerdeeg gevouwen.
Vervangers
- Gebruik in plaats van melkchocola met hazelnoot, witte chocola met hazelnoot. Of enige andere soort chocola.
- Je kunt in plaats van bladerdeeg ook prima croissantdeeg gebruiken en het deeg met de vulling bestrijken en vormen in croissants.
Lekker
erbij
- Bedruip de flapjes met een romige karamelsaus.
Bewaaradvies
- Deze flapjes kun je niet bewaren en eet je meteen op.
Andere lekkere brunch
recepten
- Scones met aardbeien
- Ham kaas croissants
- Ontbijt quiche ei met bacon
- Kaneel brood krans
It's a good taste!
Recept Chocolade karamel hazelnoot
flappen
Heb je deze chocolade hazelnoot flappen gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Chocolade karamel vulling
- 200 gram melkchocola met hazelnoot
- 100 gram boter
- 50 gram karamel fudge in blokjes gesneden
Bladerdeeg flapjes
- 10 plakken bladerdeeg
- 1 ei maat M
- 1 eetlepel water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Chocolade karamel vulling
- Breek de chocola in een kom.
- Laat de boter smelten en schenk die over de chocola.
- Roer goed door totdat de chocola gesmolten is.
- Voeg de karamel fudge blokjes toe en meng die erdoor.
- Laat de vulling afkoelen zodat hij iets opstijft.
Bladerdeeg flapjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pak een blakje bladerdeeg en leg die voor je neer.
- Op 1 helft schep je 2 eetlepels chocolade vulling.
- Vouw het flapje dicht en druk de zijkanten goed aan.
- Leg het flapje op de bakplaat en maak de rest van de flapjes.
- Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk de flapjes hiermee.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
- Serveer als ze nog warm zijn.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
Geef een reactie