Broodpudding met appel en kaneel. Restverwerking op zijn best. Net een appelflap op je bord, maar dan zonder de boter. Een warm dessert, heerlijk voor de koude dagen.
Winter = appeltijd. In ieder geval in dit huishouden dan. Wij houden van appels en ik verwerk ze overal in, al eten we ze natuurlijk ook uit de hand. Appeljam, toetjes en taarten, maar ook een heerlijke appelstamppot. Ze zullen allemaal minimaal een keer gegeten worden hier.
Nu had ik van de week nog een restje brood over. Dat klinkt je misschien niet vreemd in de oren, maar hier is het een uitzondering. Met drie zonen, waarvan twee pubers, knipper ik met mijn ogen en het brood is weg. Er gaat wat doorheen in de week. Maar deze keer zowaar anders, er lag nog wat. En hard brood dat vinden ze hier niet zo lekker. Dus ik besloot er een heerlijke broodpudding mee te maken met appeltjes. En natuurlijk ook kaneel, want appel en kaneel zijn een gouden combinatie. Even de oven in en je krijgt een heerlijk toetje. Een beetje een appelflap op je bord. Lekker warm, wat superwelkom was gezien de koude dagen.
Dus heb je een keer een restje brood en wat appels, dan deze tip: maak eens deze broodpudding met appel en kaneel.
Tips:
- Laat de korstjes hard worden en maal ze dan fijn in de keukenmachine. Je krijgt dan een heerlijk paneermeel en geen restje gaat verloren.
- Ik gebruik bakspray om het gerecht wat lichter te maken, maar heb je dat niet of wil je dat niet gebruiken, dan vet je de schaal in met olie of boter.
It's a good taste!
Recept Broodpudding met appel en
kaneel
Heb je deze broodpudding met appel en kaneel gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- bakspray om in te vetten
- 3 appels
- 300 gram brood
- 2 eieren maat L
- 200 ml melk
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een kleine ovenschaal in met bakspray (heb je dat niet dan kun je ook olie of boter gebruiken).
- Bestrooi de onder en zijkanten met twee eetlepels suiker en verdeel dat goed.
- Schil de appels, snij ze in vieren en snijdt de klokhuizen eruit.
- Verdeel elk kwart appel in 3 schijfjes.
- Pak de sneden brood en snij de korstjes van het brood.
- Snij het brood diagonaal twee keer (zodat je 4 driehoekjes krijgt).
- Verdeel de helft van de appel onderin de ovenschaal.
- Bedek dat met de helft van de driehoekjes brood.
- Herhaal de laag appel en dek alles af met de rest van het brood. Leuk is om het brood een beetje dakpansgewijs over elkaar te leggen, dat ziet er mooi uit als het straks uit de oven komt.
- In een kom doe je de eieren, melk en kaneel.
- Klop alles goed door en schenk dat over de ovenschaal, zodat alles bedekt is.
- Strooi de laatste eetlepel suiker over het appelbrood.
- Zet de schaal in de oven en bak 30 minuten tot de appels lekker zacht zijn en het brood heerlijk krokant en de suiker is gekarameliseerd.
- Serveer warm.
Geef een reactie