Deze Churros gevuld met Aardbeienjam zijn een ware traktatie. De knapperige buitenkant van de churros is een perfecte combinatie met de zachte zoete vulling van de aardbeienjam. In elke hap smelten de warme aroma's van de churros, samen met de zoete fruitige smaak van de aardbeienjam. Deze churros brengen de warme sfeer van Spanje rechtstreeks naar jouw keuken!
Aardbeien Churros
Spaanse Churros zijn niet zomaar een lekkernij. De knapperige buitenkant met de zachte binnenkant is onweerstaanbaar. Meestal eten we het met een buitenlaag van suiker met kaneel. Maar vandaag maak ik ze met aardbeienjam. Deze fruitige, zoete jam is een perfect combinatie.
En naast dat dit ontzettend lekker is, is het ook nog heel makkelijk te maken.
Churros Recept met Aardbeien
Als eerste gebruiken we een basisrecept voor churros beslag te maken. Deze spuiten we op een bakplaat. En vervolgens frituren we ze tot ze goudbruin zijn. Rol ze door de suiker voor een knapperige buitenkant.
Met een prikker maak je een gaatje in de churros dat je vult met warme aardbeienjam. Eet ze meteen (maar dat zal geen probleem zijn, dat voorspel ik je).
Top Tip
- Laat het deeg licht afkoelen, voordat je het ei toevoegt, anders kook je het ei meteen door de warmte.
- Spuit de churros op een met bakpapier beklede bakplaat. Zo plakken ze niet en kun je ze makkelijk vanaf het papier in het vet laten glijden.
- Neem nieuwe frituurolie als je Churros gaat bakken. Anders smaken de churros hetzelfde als de laatste frituurbak.
- Verwarm de jam voor je ze gaat inspuiten en, als er stukjes inzitten, zeef hem dan. Zo wordt hij mooi vloeibaar en vult de Churro beter.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 250 ml water
- 2 eetlepels boter
- ¼ theelepel zout
- 175 gram bloem
- 2 eieren maat M
- 4 eetlepels Aardbeienjam warm en gezeefd
- 4 eetlepels Fijne suiker
Frituren
- Olie om te frituren
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe het water, boter en zout in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur uit.250 ml water, ¼ theelepel zout, 2 eetlepels boter
- Voeg onmiddellijk de bloem toe aan het kokende water en roer goed door met een houten spatel totdat je een stevig deeg hebt, zonder klontjes.175 gram bloem
- Laat 5 minuten rusten en voeg dan de eieren 1 voor 1 toe, terwijl je roert met de spatel. Dit kost wat kracht!2 eieren
- Doe het deeg in een spuitzak met een spuitmondje. Knip de churros op een bakplaat met bakpapier in stukken van 8 cm. Als het deeg te heet is, wacht dan even voordat je begint met spuiten.
- Verhit de frituur naar 185 °C. Bak de churros in de hete olie gedurende 5 minuten, draai ze regelmatig om.Olie
- Haal de gebakken churros uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Prik met een prikker, een gat in de zijkant van elke churro.
- Vul een pipet of spuit met aardbeienjam en spuit de jam in de churros.4 eetlepels Aardbeienjam
- Rol de gevulde churros door de fijne suiker en serveer ze direct.4 eetlepels Fijne suiker
Opmerkingen:
- Laat het deeg licht afkoelen, voordat je het ei toevoegt, anders kook je het ei meteen door de warmte.
- Gebruik een spuitmond met kartelmond, zoals de Wilton 1M of 2D
- Spuit de churros op een met bakpapier beklede bakplaat. Zo plakken ze niet en kun je ze makkelijk vanaf het papier in het vet laten glijden.
- Gebruik een stevige spuitzak. Churro deeg is dik en je hebt wat kracht nodig om de churros te maken.
- Neem nieuwe frituurolie als je Churros gaat bakken. Anders smaken de churros hetzelfde als de laatste frituurbak. Let op bij het bakken voor spetters van de olie.
- Verwarm de jam voor je ze gaat inspuiten en, als er stukjes inzitten, zeef hem dan. Zo wordt hij mooi vloeibaar en vult de Churro beter.
- Chocolade: Alles wordt lekker met chocola. Smelt de chocola voor het toevoegen.
- Nutella: Verwarm de Nutella en spuit dat in de churros.
- Salted Caramel: Wie kan een vulling van Karamel met een vleugje zeezout weerstaan.
- Fruitvariaties: Dit is ook lekker met andere soorten jams. Zorg ervoor dat je ze verwarmt en zeeft voor je ze toevoegt.
Geef een reactie