Overnight Oats met Vers fruit is een heerlijk ontbijt recept met romige havermout, watermeloen, Cantaloupe en pistachenoten. Het is een onwijs makkelijk recept en mijn go to havermout ontbijt in de zomer. Probeer het zelf, je zult dit heerlijk vinden!
Overnight Oats met Vers Fruit
In de winter ben ik dol op een bakje havermout. Met mango, dadel en kokos, havermout met appel en speculaaskruiden (zo lekker!) of met frisse granaatappelpitjes en kaneel. Een greep uit de variaties die ik vaak maak. Gezond en lekker.
Maar in de zomer vind ik het vaak minder. Dan gaat de havermout voor een paar maanden de kast in. Tot ik dit lekkere receptje maakte. In plaats van de havermout met warme melk klaar te maken, week je hier de havermout een nachtje in koude melk. Daardoor wordt hij heerlijk romig. En om er een echt feestje van te maken, heb ik er heerlijke watermeloen, Cantaloupe partjes en ene handjevol pistachenoten bij gedaan. Onweerstaanbaar lekker! Een toprecept!
Dit is een recept geïnspireerd uit het boek Superstarters van David Bez
Wat heb je nodig voor romige overnight oats met Zomerfruit?
Om deze overnight oats met vers fruit te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Havermout - Onbewerkte volkoren havermout uit de supermarkt. De goedkoopste soort voldoet prima. Snel klaar varianten of met een smaakje gebruik je niet voor dit recept (dat smaakje voeg je zelf toe).
- Melk - Dit recept gebruikt volle melk voor een romige smaak. Maar je kunt het ook vervangen door halfvolle melk. Wil je lactose-vrij? Gebruik dan sojamelk.
- Gemberpoeder - Dit specerij geeft een vleugje zoet en een vleugje gember aan de overnight oats.
- Watermeloen - De zoete waterige smaak van deze meloen is op zijn best in de zomer.
- Cantaloupe - Niet alleen smaakt deze stevige meloen heerlijk zoet, hij ziet er ook nog eens heel mooi uit.
- Pistache noten - Gebruik ongepelde (of pel ze van tevoren) noten voor dit recept.
Hoe maak je makkelijk Overnight Oats?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de havermout in een kom en schenk de melk erbij.
- Voeg de gemberpoeder toe en meng goed door. Dek af en laat een nacht in de koelkast wellen.
- Snij de watermeloen en Cantaloupe meloen in blokjes en doe die bij de overnight oats.
- Verdeel er wat pistachenoten over. Smakelijk!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Overnight Oats met Vers Fruit
Ingrediënten
- 35 gram havermout
- 80 ml volle melk
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 kleine schijf watermeloen , in blokjes
- 1 schijf Cantaloupe meloen , in blokjes
- 20 gram pistachenoten
Instructies
- Meng in een kom de melk met de gember en voeg de havermout hieraan toe.35 gram havermout, 80 ml volle melk, 1 theelepel gemberpoeder
- Laat de havermout pap een nacht in de koelkast wellen.
- Doe de dag erop in een schaaltje.
- Verdeel de meloen en pistachenoten over de havermout1 kleine schijf watermeloen, 1 schijf Cantaloupe meloen, 20 gram pistachenoten
Opmerkingen:
- Koelkast - Maak de overnight oats tot 3 dagen van tevoren en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doos.
Geef een reactie