Met dit gure winter weer is een kom warme havermout om de dag mee te starten een welkome start. Lekker met zoete appel, walnoten en op smaak gebracht met speculaaskruiden. Een goede start van Sinterklaas (en elke andere winterse dag).
Nou ben ik wel te porren voor een heerlijk warm bord havermout, zeker met dit koude weer, dus een pannetje op het vuur en lekker de melk opwarmen. Ondertussen een appeltje geschild even heerlijk bestrooid met wat speculaaskruiden (het is bijna Sinterklaas en dan vind ik dat er zo bij horen) en aangebakken met wat boter.
Alles samen in een kommetje en toen miste ik nog wat crunch, dus heb ik wat walnoten fijn gehakt en er overheen gestrooid. Alles bij elkaar 10 minuten werk. Dit alles besprenkelt met honing En daarna ging ik heerlijk relaxen, genieten van mijn ontbijt. Want dat heb ik zeker gedaan. En wat ik zo fijn vind met havermout is dat je de hele ochtend een heerlijk vol gevoel heb. Zeer lekker, dit wordt wel een nieuwe favoriet.
En als ik nog een plekje overheb. Dan maak ik deze heerlijke pepernoten muffins, die binnen 10 minuten in de oven staan. Je hebt niet eens een mixer nodig. Havermout en muffins, dat is een heerlijke combinatie.
It's a good taste!
Havermout met appel, speculaaskruiden en
walnoten
Heb je deze havermout met appel, walnoot en speculaaskruiden gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHavermout met appel, speculaaskruiden en walnoten
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
190 ml melk halfvol
1 appel geschild, kern eruit en in blokjes gesneden
1 eetlepel walnoten fijngehakt
1 eetlepel honing
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schenk de melk in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
- Smelt ondertussen de boter in de pan en voeg de appel en speculaaskruiden toe. Bak even aan.
- Wanneer de melk kookt voeg je de havermout toe, zet je het vuur laag en kook je 2 minuten, terwijl je blijft roeren.
- Doe de havermout in een kommetje en bestrooi met de appelstukjes en walnoten.
- Giet er wat honing over.
- Eet meteen op.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- koekenpan
- snijplanken
Geef een reactie