Een heerlijk gezond ontbijt (of lunch): havermout pannenkoekjes met pruimen compote. Een voedzaam recept en heel erg lekker.
De foodblogswap staat weer voor de deur. Of liever gezegd is al binnen komen wandelen. En heel eerlijk gezegd was ik door de vakantie er vrij (lees te) laat mee begonnen. En ik had nog wel een superleuk blog toegewezen gekregen van Peggy van Peggys pastime. Waarbij pastime staat voor an activity that occupies one's spare time pleasantly. Nu in haar vrije tijd is Peggy inderdaad heerlijk bezig. Een blog met lekker veel recepten, maar ook met boeken, leuke foto's van wat ze meemaakt, kortom alle leuke dingen in het leven. En daar vallen deze heerlijke havermout pannenkoekjes met pruimen compote zeker onder.
En wat nieuw is, maar zeker vaker gaat gebeuren: Ik heb het hele recept voor je gefilmd. Kan het niet meer mislukken. Het filmpje en het recept staan onder de foto. En wil je nog meer filmpjes zien (of op de hoogte blijven van nieuwe filmpjes van mij: volg dan mijn youtube kanaal).
It's a good taste!
Recept Havermout pannenkoekjes met pruimen
compote
Heb je deze Havermout pannenkoekjes met pruimen compote gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHavermout pannenkoekjes met pruimen compote
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Havermout pannenkoekjes
- 125 gram magere yoghurt
- 1 ei maat L
- 100 ml melk
- 1 eetlepel maple syrup
- 4 eetlepels havermout
- boter om in te bakken
pruimen compote
- 500 gram pruimen
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel kaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Havermout pannenkoekjes
- Meng in een kom de yoghurt, ei, melk en ahornsiroop.
- Roer de havermout erdoor en laat het 30 minuten staan. Het beslag wordt lekker dik.
- Smelt wat boter in de pan en voeg 1 soeplepel beslag toe.
- Bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten aan elke zijde en ga door tot het beslag op is.
pruimen compote
- Maak de pruimen schoon, halveer ze en haal de pit eruit.
- Snij ze in kleine stukjes.
- Doe de pruimen in een steelpan en voeg de honing en kaneel toe.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Schep de compote in een kommetje en serveer warm of koud.
Geef een reactie