Als je op zoek bent naar een makkelijk en lekker hapje, probeer dan deze bruschetta met tomaat, mozzarella en verse basilicum. Het is een recept dat ik graag maak voor een borrel, een zomerse dag of als bijgerecht bij de BBQ. Het is snel en eenvoudig te maken, en de verse ingrediënten maken het echt heerlijk.
Makkelijke Stokbrood Bruschetta met Tomaat en Mozzarella
Ik at bruschetta met tomaat en mozzarella voor het eerst tijdens mijn eerste vakantie met mijn vriend (nu mijn man ;-)). We kregen het als voorgerecht in een restaurantje. Het was echt lekker, vooral met de warme temperaturen. Toen we thuis gingen samenwonen, maakte ik dit hapje daarna nog vaak.
De combinatie van knapperig gegrild stokbrood, sappige tomaten, romige mozzarella en geurige basilicum maakt dit recept licht en smakelijk. Perfect voor een zonnige dag of als je snel een snack wilt maken. Soms voeg ik een beetje balsamico toe, gewoon omdat het lekker is. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!
Ingrediënten Heerlijke Frisse Tomaten-Mozzarella Bruschetta
- Afbakstokbrood: Makkelijk en lekker om vers klaar te maken. Je kunt ook ciabatta of dikke sneden zuurdesembrood gebruiken.
- Olijfolie: Voor een mooi goudbruin brood. Gebruik extra vierge olijfolie.
- Roma tomaten: Deze tomaten zijn smaakvol en hebben veel vruchtvlees. Verwijder de schil en zaden zodat de salade niet te nat wordt.
- Knoflook: Voor een pittige smaak.
- Mozzarella: Een lekkere romige zachte kaas. Buffelmozzarella is het lekkerst, maar gewone mozzarella kan ook. Laat de kaas goed uitlekken.
- Basilicum: Tomaat en basilicum passen goed bij elkaar. Scheur de basilicumblaadjes in plaats van snijden om donkere snijranden te voorkomen.
Hoe maak je Knapperige Bruschetta met Tomaat, Mozzarella en Basilicum?
- Snijd het brood diagonaal en besprenkel beide kanten met olijfolie.
- Grill het brood tot het goudbruin en knapperig is.
- Verwijder de schil en zaden van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het in een schaal.
- Voeg de knoflook, mozzarella, basilicum, olie, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de tomatenmix over de gegrilde broodjes en serveer. Grill het brood zodat het tomatenmengsel niet doorweekt raakt. Je kunt het brood grillen op de BBQ, in de grillpan, of op een bakplaat in de oven (draai halverwege om).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 afbakstokbrood
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge voor het brood
- 3 Roma tomaten
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 125 gram mozzarella uitgelekt en in blokjes
- 15 blaadjes basilicum vers in reepjes gescheurd
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge voor de topping
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bereid het stokbrood
- Snijd het afbakstokbrood diagonaal in dunne plakjes, zodat je mooie, brede stukken hebt.1 afbakstokbrood
- Besprenkel beide kanten van de plakjes brood met de olijfolie.2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Grill het brood aan beide kanten tot het goudbruin en knapperig is. Dit kan in de oven, een grillpan of op de barbecue.
Ontvel de tomaten
- Breng ondertussen een pan water aan de kook en zet een kom met ijswater klaar.3 Roma tomaten
- Snijd een klein kruisje in de onderkant van de tomaten.
- Dompel de tomaten 20 seconden in het kokende water. Haal ze eruit met een schuimspaan en leg ze direct in het ijswater. Dit helpt om de schil los te maken.
- Trek de schil voorzichtig van de tomaten af met een scherp mes.
Maak de tomatentopping
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en het meeste vruchtvlees met een theelepel. Je gebruikt alleen het stevige deel van de tomaat.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
- Voeg de uitgeperste knoflook, blokjes mozzarella, gescheurde basilicumblaadjes, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe.2 tenen knoflook, 125 gram mozzarella, 15 blaadjes basilicum vers, 1 eetlepel olijfolie extra vierge, ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper
- Meng alles goed door elkaar en proef of er nog wat extra zout of peper bij moet.
Serveer de bruschetta
- Beleg elk stukje gegrild stokbrood met een lepel van de tomaten-mozzarella mix.
- Serveer de bruschetta meteen, zodat het brood lekker knapperig blijft.
Opmerkingen:
- Door het brood te grillen, blijft het knapperig en krijg je een lekkere basis voor de tomaten-mozzarella mix. Het brood raakt zo niet doorweekt. Vergeet dus niet om deze stap te doen.
- Je kunt het brood grillen op de BBQ, in de grillpan, of op een bakplaat in de oven. Grill tot het krokant is en draai het halverwege om.
Heb je de broodjes al bedekt met de tomatenmix? Dan kun je ze niet meer bewaren. Maar je kunt de ingrediënten apart bewaren:
- Kamertemperatuur: Grill de broodjes en bewaar ze, ingepakt in plasticfolie, gedurende de dag.
- Koelkast: Bewaar de tomaten-mozzarella mix tot twee dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Geef een reactie