Paarse gevulde eieren die eerst in het zoetzuur zijn geweekt en vervolgens een vulling hebben gekregen. Door ze te weken met rode bietjes, krijgen ze een natuurlijke mooie roze kleur.
Dit jaar met Pasen: het gevulde ei! Natuurlijk komen de "gewone" gevulde eieren aan bod, de Italiaanse gevulde eieren, gevulde eieren zonder mayonaise en vandaag Paarse gevulde eieren. Dat zijn eigenlijk eieren die eerst in het zoetzuur zijn geweekt en vervolgens een heerlijke vulling hebben gekregen. Door ze te weken met rode bietjes, krijgen ze de mooie roze kleur die intrekt in het eiwit. Maar wel heel natuurlijk dus.
Tips
- Gebruik eieren die een dag of 10 oud zijn. Wanneer ze net gelegd zijn, laat de schil wat lastiger los.
- Laat de eieren na het koken schrikken onder koud water. Ook dat zorgt ervoor dat de schil makkelijker los laat.
- Gevulde eieren eet je het liefst zo ver mogelijk. Wanneer je ze hebt gemaakt, zie je dat ze snel uitdrogen. Wil je toch al wat voorbereidingen doen, kook de eieren en maak de vulling. Stop die in de spuitzak en vouw die dicht. De halve eieren leg je opeen schaal en dek je af met plastic folie.
- Wil je weten hoe je de eieren kookt en snel vult, kijk dan ook de instructievideo op Youtube of hieronder bij het recept.
Vervangers
- Vervang de mayonaise en crème fraîche door ½ avocado voor hetzelfde romige effect. Om toch een mooie smaak te krijgen voeg dan ½ theelepel mosterpoeder en zout naar smaak toe. Vervang je de boter door margarine, dan heb je een lactose-vrij recept.
Budget vriendelijke
versie
- Vervang de crème fraîche en de boter door in totaal 3 eetlepels mayonaise.
- Gebruik eieren maat S in plaats van L
De prijs van deze budget vriendelijke gevulde eieren wordt dan minder dan €0.20 per gevuld eitje.
Bewaaradvies
- Gevulde eieren kun je niet bewaren, dan verandert de structuur en worden ze minder lekker (zie de tip hierboven)
Andere tips en lekkere gevulde eieren
recepten
- Hoe kook je telkens weer het perfecte hardgekookte ei
- Gevulde eieren zonder mayonaise (maar met avocado)
- Italiaanse gevulde eieren
- Klassieke gevulde eieren
Recept Paarse gevulde
eieren
Heb je deze paarse gevulde eieren gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Paarse gevulde eieren
Ingrediënten
- 5 eieren , maat L
- 330 gram rode bieten, in het zuur
- 250 ml water
- 50 gram suiker
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- ½ theelepel kerrie
- 3 druppels Worcestershire saus
- bieslook , garnering
Instructies
- Kook de eieren hard.
- Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
- Doe in een kom de bieten inclusief het sap, water en suiker. Roer goed door, zodat de suiker wordt opgenomen.
- Dompel de eieren onder het sap (het sap kleurt alles, je kleren, handen enzovoorts dus doe voorzichtig).
- Zet de kom met de eieren in de koeling, gedurende één nacht. Draai de eieren af en toe om, zodat ze zo egaal mogelijk kleuren.
- Haal de eieren uit het sap en laat ze uitlekken.
- Snij ze doormidden en haal de eierdooier eruit.
- Prak die fijn en meng met de mosterd, mayonaise, crème fraîche, kerrie en Worcestershire saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe in een spuitzak en spuit de vulling terug in de eieren.
- Optioneel: garneer met kleine stukjes bieslook.
Geef een reactie