Gekookte aardappels met Peterselie Boter is een lekker, makkelijk en elegante manier om je aardappels te serveren. Bij een heerlijke hele kip uit de slowcooker of klassieke Beef Wellington. Je hebt een beetje boter en lekker veel kruiden nodig voor dit makkelijke bijgerecht!

Gekookte Aardappels met Peterselie Boter
Aardappels zijn ongekend populair in Nederland (Al worden ze inmiddels op de voet gevolgd door pasta en rijst). Je kunt je natuurlijk afvragen waarom de aardappel zo populair is? Misschien wel omdat je er zo veel kanten mee op kan. Je kunt ze bakken, stomen, koken, frituren en pureren. En dan vergeet ik zo nog wel een paar bereidingswijzen.
En je hebt natuurlijk ook veel verschillende soorten aardappels, ieder met zijn eigen smaak. Een krieltje, nieuwe aardappel, een heerlijke Eigenheimer of een Opperdoezer. En dan nog de culinaire truffel aardappel. Veel variatie dus.
En deze keer heerlijke gekookte aardappelen waar je, als ze nog warm zijn, een zelfgemaakte peterselie boter met bieslook op laat smelten. Al die smaken mengen zich met de aardappelen. Dit is echt onweerstaanbaar lekker, probeer het snel zelf!
Wat heb je nodig voor gekookte Aardappelen met Kruidenboter?
Voor de bereiding van deze gekookte aardappels met peterselieboter heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Aardappelen - Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
- Boter - Echte roomboter voor die heerlijke romige smaak, die je mengt met verse kruiden en vervolgens laat smelten over de gekookte aardappels. De aardappelen nemen de boter op en ze worden heerlijk romig van smaak.
- Bieslook en Peterselie - Verse groene kruiden die je fijn snippert en waarmee je extra smaak geeft aan de peterselieboter.
- Zeezout - Gebruik zeezout voor het toevoegen van een heerlijk smaak accent aan je kruidenboter.
Hoe maak je Aardappels met Roomboter en Peterselie
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Schil de aardappelen en snij ze in even grote stukken (zo zijn ze tegelijkertijd gaar). Was ze en doe ze in een pan met water. Zorg ervoor dat de aardappels onder staan. Breng de aardappels aan de kook en kook ze 20 minuten. Controleer dan of de aardappels gaar zijn door met een vork in de aardappel te prikken. Gaat hij er makkelijk in dan zijn de aardappels gaar. Giet ze af en laat ze op een laag vuur in 20 seconde droogstomen. Schud ze even op en neer.
- Maak ondertussen de kruidenboter: meng de boter (op kamertemperatuur) met het zeezout.
- Voeg de fijngehakte peterselie en bieslook toe.
- Meng met een vork goed door. Voeg de peterselieboter toe aan de gekookte aardappels en laat de boter even smelten. Schud de aardappels goed door en serveer.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gekookte Aardappels met Peterselie Boter
Apparatuur
Ingrediënten
Peterselie Boter met Bieslook
- 5 takjes peterselie , fijngesneden
- 5 stengels bieslook, fijngesneden
- ½ theelepel zeezout, grof
- 50 gram roomboter , ongezouten, kamertemperatuur
Gekookte Aardappels
- 1 kg aardappelen , kruimig zoals het Bintje
Instructies
Peterselie Boter met Bieslook
- Maak de bieslook peterselie boter door de fijngesneden peterselie, bieslook en zeezout door de boter te mengen.5 takjes peterselie, 5 stengels bieslook, ½ theelepel zeezout, 50 gram roomboter
Gekookte aardappelen
- Schil de aardappels en snij ze in stukken, zodat alle aardappels ongeveer even groot zijn.1 kg aardappelen
- Was ze goed schoon.
- Doe de aardappelen in een pan met water, zodat ze 1 cm onder staan.
- Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn. Je weet dat ze gaar zijn als je er met een vork inprikt en de vork geen weerstand voelt.
- Giet de aardappels af en zet de pan met aardappels nog 20 seconden terug op het vuur (het water dampt er dan uit).
- Schep de peterselieboter op de aardappelen en laat 1 minuut staan.
- Meng dan de boter goed door de aardappelen, schud ze nog even goed door.
- Serveer de aardappelen meteen.
Geef een reactie