Nog specialer dan een vanille cupcake zijn deze zoete melk cupcakes. Een zachte smeuïge cake, doordrenkt met de romige zoetheid van gecondenseerde melk. De cupcakes hebben een lichte, luchtige structuur en zijn heerlijk van smaak. Of je nu een feestje viert of zin hebt in een heerlijk tussendoortje, deze cupcakes zijn een schot in de roos.
Cupcakes met Gecondenseerde Melk
Cupcakes zijn bijzonder en wel een favoriet hier. Misschien komt het door de kleine formaten, omdat ze zo makkelijk te maken zijn en simpelweg omdat ze zo ontzettend lekker zijn.
En ik besloot, na mijn cupcake ijsjes, chocolate chip cupcakes en cupcakes met salted caramel topping, maar weer eens mijn bakschort tevoorschijn te halen en een nieuwe variant te bakken. Deze keer een hele smeuïge cupcake met een subtiele karamelsmaak door de gecondenseerde melk. En ik kan je vertellen dat ik mezelf geen betere traktatie kon voorstellen die dag bij mijn kopje koffie. En ik zal je vertellen hoe makkelijk ik ze gemaakt heb.
Gecondenseerde Melk Cupcakes
In plaats van een topping in de vorm van een toef bovenop deze cupcakes, besloot ik om een extra smaak aan de cupcake toe te voegen. Een heerlijke zoete melk smaak. Door, toen de cupcakes net uit de oven kwamen, met een satéprikker gaatjes in de bovenzijde te prikken. En deze vervolgens te bestrijken met een dikke laag gecondenseerde melk, werden de cupcakes heerlijk smeuïg, zacht en kregen ze een karamelachtige smaak.
En dat die lekker was, bleek wel uit het feit dat de cupcakes binnen no-time allemaal op waren. Dus ben je op zoek naar een makkelijk cupcake recept, dat snel klaar is en superlekker, ga dan met dit recept aan de slag!
Top Tips
- Gebruik slagroom in plaats van melk voor een nog romigere smaak.
- Dit recept heeft van zichzelf geen topping. Maar je maakt die eenvoudig door 250 ml slagroom, 2 eetlepels poedersuiker en 1 zakje Klopfix te mixen tot het stevig is. Doe dat in een spuitzak en top daar de cupcake mee. Bestuif met wat kaneel of nootmuskaat.
- Voor het beste resultaat gebruik je alle ingrediënten op kamertemperatuur. Bij het bakken zorgt dit voor het luchtigste resultaat.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 6 eieren maat L
- 200 gram suiker
- 135 gram bloem
- 100 ml gecondenseerde melk
- 50 m melk vol
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Doe de cupcakevormpjes in de cupcake bakvorm.
- Splits de eieren.
- Doe de eiwitten in een schone kom en klop ze met de suiker stijf.
- Voeg de eigelen toe en spatel ze er voorzichtig doorheen.
- Verdeel de bloem in 4 porties en zeef elke portie boven de kom en roer met een spatel voorzichtig de bloem door het beslag tot deze is opgenomen.
- Zeef dan pas de volgende portie boven het beslag.
- Schep de cupcakevormpjes halfvol met het beslag en bak 20 minuten.
- Meng ondertussen de gecondenseerde melk met de volle melk.
- Wanneer de cupcakes uit de oven komen prik je met een satéprikker gaten in de bovenkant van de cupcakes.
- Smeer met een borstel rijkelijk het melkmengsel op de cupcakes.
- Wanneer het melkmengsel is ingetrokken, herhaal je dat nogmaals.
- Laat de cupcakes 30 minuten staan, zodat de zoete melk kan intrekken.
Opmerkingen:
- Gebruik slagroom in plaats van melk voor een nog romigere smaak.
- Dit recept heeft van zichzelf geen topping. Maar je maakt die eenvoudig door 250 ml slagroom, 2 eetlepels poedersuiker en 1 zakje Klopfix te mixen tot het stevig is. Doe dat in een spuitzak en top daar de cupcake mee. Bestuif met wat kaneel of nootmuskaat.
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake nog beweegt, is hij nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terugveert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
- Koelkast: drie dagen luchtdicht verpakt in een doos, of ingepakt in plasticfolie.
- Diepvries: in een diepvriesdoos of zak, tot 2 maanden.
Geef een reactie