Deze "cupcake ijsjes" passen prima bij een verjaardag in de late lente. De cupcakes zijn romig en zacht, het ijshoorntje heel krokant en de frosting bestrooid met sprinkles geven het geheel een feestlijk tintje. Simpel, eenvoudig en een hit bij de kinderen!
Wanneer een feestje begint staat er natuurlijk een taartje klaar! Bij dit kinderfeestje zijn dat cupcake ijsjes. Met name kleine kinderen zijn dol op deze cupcakes.
Door hun eenvoud staan deze cupcakes in 25 minuten op tafel. Dat noem ik nog eens een snelle traktatie!
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je zorgt ervoor dat het beslag van de cupcakes luchtig blijft.
- Zoals je ziet is het recept voor deze cupcakes hetzelfde als voor een normale cake: 1:1:1:1 (verhouding gewicht bloem:suiker:boter:eieren). Dit is het basisrecept voor alle lekkere (cup)cakes.
- Laat de cupcakes afkoelen voor je de frosting erop spuit. De frosting loopt dan niet uit.
- De cupcakes in de hoorntjes kun je tot 3 dagen bewaren bij kamertemperatuur in een luchtdicht afgesloten bakje of zakje. Dit is dus prima voor te bereiden.
- De frosting kun je in de ochtend op de cupcakes spuiten en bestrooien met discodip. Zorg er wel voor dat ze niet te warm staan, anders lopen ze uit.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlCupcake ijsjes
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
Cupcakes
- 12 ijshoorntjes
- 500 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 500 gram suiker
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 6 eetlepels melk (kamertemperatuur)
- 1 theelepel vanille-extract
- 8 eieren (maat L)
Frosting
- 100 gram boter (ongezouten, kamertemperatuur)
- 200 gram roomkaas (kamertemperatuur)
- 1 theelepel vanille extract
- ¼ theelepel zout
- 500 gram poedersuiker
- 2 eetlepels discodip (garnering)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de ijshoorntjes in een hoge bakvorm zodat ze rechtop staan.
- Klop de roomboter tot hij romig is op hoge snelheid met de mixer.
- Voeg de suiker toe en meng nog eens 2 minuten.
- Verlaag de snelheid van de mixer naar medium en voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
- Voeg dan het vanille extract toe en meng nog even door.
- Schep de bloem erbij en meng deze met een spatel door het beslag.
- Schenk de melk erbij en spatel die er ook door.
- Met een ijsbolletjes schep maak je een bolletje op elk ijshoorntje.
- Zet de hoorntjes in de oven en bak gedurende 20 minuten.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Frosting
- Doe de boter en de roomkaas in een grote kom en mix op hoge snelheid tot het goed gemengd en romig is.
- Doe het zout en vanille extract erbij en meng alles nog een minuut op hoge snelheid.
- Verlaag de snelheid van de mixer en voeg de poedersuiker toe. Meng totdat het gemengd is. Schraap ook een keer de zijkanten goed schoon zodat alles goed mengt.
- Doe de frosting in een spuitzak met een tip en spuit op elke cupcake een mooie toef frosting.
- Strooi disco dip op elke toef.
Opmerkingen:
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je zorgt ervoor dat het beslag van de cupcakes luchtig blijft.
- Zoals je ziet is het recept voor deze cupcakes hetzelfde als voor een normale cake: 1:1:1:1 (verhouding gewicht bloem:suiker:boter:eieren). Dit is het basisrecept voor alle lekkere (cup)cakes.
- Laat de cupcakes afkoelen voor je de frosting erop spuit. De frosting loopt dan niet uit.
Geef een reactie