Bij het plannen van een kinderfeestje hoort natuurlijk ook een traktatie die de kinderen doet stralen. En wat is er feestelijker dan cupcake ijsjes?
Deze schattige traktaties zijn romig en zacht van binnen, knapperig aan de buitenkant door het ijsbekertje, en versierd met frosting en vrolijke discodip. Het is een eenvoudig recept dat in een handomdraai klaar is, perfect voor drukke feestjes!
Verjaardags Cupcakes
Wanneer een feestje begint staat er natuurlijk een taartje klaar! En op de verjaardag van mijn jongste waren deze cupcakes een groot succes. De kinderen waren dol op de combinatie van cake en frosting en de kleurrijke discodip maakten het helemaal af.
De blije gezichten en kleurrijke rand rondom de monden maakte het heel duidelijk dat deze cupcakes echt een hit waren op het kinderfeestje. En bovendien waren ze zo snel gemaakt dat ik nog tijd genoeg overhield voor de organisatie van de rest van het feestje.
IJsjes Cupcake
Het leuke van deze cupcakes is dat je ze prima een dag van tevoren kunt maken en bewaren. De cupcakes in de ijsbakjes blijven tot 2 dagen goed als je ze vooraf maakt en luchtdicht opbergt bij kamertemperatuur. En de frosting kun je tot een dag vooraf maken en in de spuitzak klaarleggen in de koeling.
Zo hoef je net voor de start van het feestje alleen een toef topping erop te draaien en wat discodip erover te strooien. Wanneer je ze dan op een koele plek bewaard (niet te warm anders loopt de frosting van het ijsje af) blijven ze tot het kinderfeestje goed.
En met deze feestelijke cupcake ijsjes maak je elk kinderfeestje compleet. Ze zijn niet alleen superlekker om te eten, maar ook leuk om te maken en te versieren. En de stralende, vrolijke gezichten maken deze traktatie helemaal af!
Top Tip
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Daardoor krijg je luchtige cupcakes.
- Laat de cupcakes afkoelen voor je de frosting erop spuit. De frosting loopt dan niet uit.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Cupcakes
- 12 ijsbakjes of hoorntjes
- 250 gram roomboter kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 4 eieren maat L, kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels melk kamertemperatuur
Frosting
- 50 gram roomboter ongezouten, kamertemperatuur
- 100 gram roomkaas kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- ¼ theelepel zout
- 250 gram poedersuiker
- 2 eetlepels discodip topping
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Doe de ijsbakjes in een muffinvorm zodat ze rechtop staan.12 ijsbakjes
- Klop de roomboter met de suiker tot hij romig is op hoge snelheid met de mixer gedurende 2 minuten.250 gram roomboter, 250 gram suiker
- Verlaag de snelheid van de mixer naar medium en voeg de eieren een voor een toe. Voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.4 eieren
- Voeg dan het vanille-extract toe en meng nog even door.1 theelepel vanille-extract
- Zet de mixer laag en doe de helft van de zelfrijzend bakmeel bij de botermix.250 gram zelfrijzend bakmeel
- Schenk de melk erbij en vervolgens de rest van het bakmeel en mix op lage stand, tot het net is opgenomen.3 eetlepels melk
- Met een ijsbolletjes schep maak je een bolletje op elk ijshoorntje.
- Zet de bakjes in de oven en bak gedurende 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Frosting
- Doe de boter en de roomkaas in een grote kom en mix op hoge snelheid tot het goed gemengd en romig is.50 gram roomboter, 100 gram roomkaas
- Doe het zout en vanille-extract erbij en meng alles nog een minuut op hoge snelheid.1 theelepel vanille-extract, ¼ theelepel zout
- Verlaag de snelheid van de mixer en voeg de poedersuiker toe. Meng totdat het gemengd is. Schraap ook een keer de zijkanten goed schoon zodat alles goed mengt.250 gram poedersuiker
- Doe de frosting in een spuitzak met een tip en spuit op elke cupcake een mooie toef frosting.
- Strooi discodip op elke toef.2 eetlepels discodip
Opmerkingen:
- Zorg dat alle ingrediënten voor zowel het beslag als de frosting op kamertemperatuur zijn. Dat zorgt voor een luchtige cupcake met een gladde frosting
- Het basisrecept voor deze vanille cupcakes hetzelfde als voor een normale cake: 1:1:1:1 (verhouding gewicht, bloem:suiker:boter:eieren).
- Laat de cupcakes afkoelen voor je de frosting erop spuit. De frosting loopt dan niet uit.
- Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake nog beweegt, is hij nog niet klaar.
- Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terugveert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
- Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
- Zonder topping, kamertemperatuur: drie dagen luchtdicht verpakt in een doos, of ingepakt in plasticfolie.
- Zonder topping invriezen: in een diepvriesdoos of zak, tot 2 maanden.
- Met topping, koelkast: Drie dagen luchtdicht verpakt. Haal ze een half uur voor het serveren uit de koelkast.
willemien de graaf says
hoi! wat een leuk idee!! nog een vraagje, waar heb je dat rekje vandaan, waar de hoorntjes instaan? Dankjewel!
Andréa says
Ik heb dat via de leukste taarten shop online besteld. Maar ik weet niet zeker of ze die nog in het assortiment hebben.