Een luchtige chocolade cake, heerlijk van smaak, met een romige chocolade topping. Vegan en dus ook lactose vrij.
Vegan, hype of levensstijl? Lever je qua smaak in wanneer je geen dierlijke producten gebruikt. Ik nam de proef op de som en maakte chocolade cupcakes met een heerlijke chocolade topping, de vegan way.
Ik besloot om een test team samen te stellen (mijn gezin) om een blinde test te doen? Hoe smaakt het? Voor herhaling vatbaar. En wat blijkt? De smaak van de cupcakes zijn voortreffelijk. Geen opmerking over een aparte smaak, dus qua proef beleving geen verschil. Deze zijn dus goedgekeurd (er werd zelfs gevraagd of ze nog een keer gemaakt konden worden).
En natuurlijk hierbij het recept.
It's a good taste!
Recept Vegan chocolade
cupcakes
Heb je deze vegan chocolade cupcakes gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlVegan chocolade cupcakes
Ingrediënten
Vegan chocolade cupcakes
- 200 gram bloem
- 40 gram cacao
- 50 gram suiker
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel zuiveringszout
- 240 ml sojamelk
- 2 theelepels vanille extract
- 5 eetlepels lijnzaadolie
- 3 eetlepels appelmoes
- 1 eetlepel azijn
Vegan chocolade topping
- 175 gram plantaardige margarine (kamertemperatuur)
- 300 gram poedersuiker
- 60 gram cacao
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 3 eetlepels soja melk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Vegan chocolade cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe papieren cupcake bakjes in de cupcake vorm.
- Meng in een kom de bloem, cacao, beide suikers, bakpoeder en zout door met een garde.
- In een tweede kom meng je de sojamelk, vanille extract, lijnzaadolie, appelmoes en azijn.
- Schenk de inhoud van de tweede kom bij de eerste kom terwijl je mixt met een mixer. Zorg dat je geen klontjes krijgt.
- Verdeel het beslag over de papieren cupcake vormpjes.
- Bak 25 minuten in de oven.
- Laat 5 minuten staan en haal ze dan uit de cupcake vorm.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Vegan chocolade topping
- Doe alle ingrediënten voor de topping in een kom.
- Mix, eerst op lage snelheid en vervolgens zet je de mixer steeds hoger (begin je meteen op hoge snelheid dan stuift het poedersuiker overal heen).
- Mix 5 minuten op hoge snelheid.
- Doe de topping over naar een spuitzak.
- Spuit een mooie toef op de afgekoelde cupcakes.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Geef een reactie